Hovädzí závitok s jemnou smotanovo-hubovou omáčkou

Recept Hovädzí závitok s jemnou smotanovo-hubovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelá dobrota pre milovníkov húb. Hovädzie masko so smotanovo-hubovou omáčkou a restovanými hubami. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 kshovädzí plátok
100 gslanina
3 ksšampiňón
2 kscibuľa
nakladané/mrazené (ak nie sú čerstvé) hríbiky
smotana
vývar
maslo
soľ
korenie
hubové korenie (sušené huby, bob.list a nové korenie)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme plátky slaniny.
  2. Šampiňóny nakrájame na plátky a položíme na slaninu. Závitok zvinieme a upevníme niťou alebo špáradlami.
  3. Cibuľku opražíme do zlatista, pridáme závitky a restujeme. Potom podlejeme a dusíme.
  4. Keď bude mäso mäkké, zalejeme vývarom, pridáme 3 vrchovaté lyžice hubového korenia, prevaríme a zahustíme.
  5. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme krátko prebublať a vypneme. Zvlášť si na kúsku masla orestujeme hríbiky a podávame na tanier. Dobrú chuť!

Zdroj: Varenie a pečenie s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť