Hovädzí guláš a petržlenové knedle

Pridal: NajLucka, 22.1.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Hovädzí guláš, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hlavný chod hlavne pre chlapov. Výdatný obed pre maškrtníkov. Hovädzí guláš a petržlenové knedle. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 22.1.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Hovädzí guláš, Omáčky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1,5 kghovädzie mäso
1 kgcibuľa
1 lyžicasladká mletá paprika
1 lyžičkapálivá paprika
1 bal.paradajkový pretlak
6 strúčikovcesnak
podľa chutirasca
podľa chutimajoránka
podľa chutičierne korenie
podľa chutisoľ
Petržlenové knedle:
20 dkganglická krkovička
1 kscibuľa
6 ksžemľa
4 ksvajce
150 ghrubá múka
1 hrnčekmlieko
1/2 zväzkunasekaná petržlenová vňať
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
- Mäso:
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do hneda, potom pridáme nakrájané mäso a osmažíme, pridáme papriku sladkú aj pálivú, korenie, rascu a majoránku, premiešame, zalejeme vriacou vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme do mäkka. Potom osolíme, pridáme pasírovaný cesnak a zahustíme. - Knedle:
Všetko zmiešame a vytvoríme 4 malé valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a pevne zatočíme, dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí guláš a petrželové knedlíky.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Marhagulyás petrezselymes gombóccal.
KOMENTÁRE K RECEPTU