Hovädzí guláš a petržlenové knedle

Recept Hovädzí guláš a petržlenové knedle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hlavný chod hlavne pre chlapov. Výdatný obed pre maškrtníkov. Hovädzí guláš a petržlenové knedle. Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1,5 kghovädzie mäso
1 kgcibuľa
1 lyžicasladká mletá paprika
1 lyžičkapálivá paprika
1 bal.paradajkový pretlak
6 strúčikovcesnak
podľa chutirasca
podľa chutimajoránka
podľa chutičierne korenie
podľa chutisoľ

Petržlenové knedle:

20 dkganglická krkovička
1 kscibuľa
6 ksžemľa
4 ksvajce
150 ghrubá múka
1 hrnčekmlieko
1/2 zväzkunasekaná petržlenová vňať
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso:
    Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do hneda, potom pridáme nakrájané mäso a osmažíme, pridáme papriku sladkú aj pálivú, korenie, rascu a majoránku, premiešame, zalejeme vriacou vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme do mäkka. Potom osolíme, pridáme pasírovaný cesnak a zahustíme.
  2. Knedle:
    Všetko zmiešame a vytvoríme 4 malé valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a pevne zatočíme, dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť