Horalkový cheesecake

Recept Horalkový cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Horalka je jednou z typických a obľúbených slovenských sladkostí. Ja som sa rozhodla pripraviť cheesecake s príchuťou tejto sladkosti. Obsahuje čokoládu, arašidové maslo, oriešky i samotné horalky, takže jej milovníci si prídu na svoje.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ

130gčokoládové bebe sušienky
1kshoralka
80gmaslo

Krém

500gjemný tvaroh
200gcream cheese/ nátierkové maslo
200gkyslá smotana
2ksvajce
4kshoralka
25garašidové maslo
25gnesolené arašidy
2PLhladká múka
50gpráškový cukor
50ghorká čokoláda
50gmliečna čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mixéri rozmixujeme sušienky spolu s horalkou. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy s priemerom 24cm, vystlanej papierom na pečenie (len na dno). Rovnomerne ju popritláčame na spodok formy. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 8-10 minút.
  2. Tvaroh, cream cheese a kyslú smotanu vyšľaháme ručným mixérom. Prišľaháme vajcia.
  3. Čokolády si roztopíme. Nie horúce, ich vmiešame do krému spolu s arašidovým maslom. Primiešame aj múku a práškový cukor.
  4. Nakoniec rozmixujeme horalky a arašidy a primiešame ich do krému.
  5. Pripravený krém vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 45 minút. Počas pečenia máme na spodku rúry plech s vodou.
  6. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre. Následne ho vyberieme a ideálne na noc odložíme do chladničky.
  7. Ja som ho ešte ozdobila roztopenou čokoládou, horalkami a orieškami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť