NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Horalkový cheesecake
Horalkový cheesecake
Recept Horalkový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   2.2.2022

Horalkový cheesecake

Horalka je jednou z typických a obľúbených slovenských sladkostí. Ja som sa rozhodla pripraviť cheesecake s príchuťou tejto sladkosti. Obsahuje čokoládu, arašidové maslo, oriešky i samotné horalky, takže jej milovníci si prídu na svoje.

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

130g
čokoládové bebe sušienky
1ks
horalka
80g
maslo

Krém

500g
jemný tvaroh
200g
cream cheese/ nátierkové maslo
200g
kyslá smotana
2ks
vajce
4ks
horalka
25g
arašidové maslo
25g
nesolené arašidy
2PL
hladká múka
50g
práškový cukor
50g
horká čokoláda
50g
mliečna čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mixéri rozmixujeme sušienky spolu s horalkou. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy s priemerom 24cm, vystlanej papierom na pečenie (len na dno). Rovnomerne ju popritláčame na spodok formy. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 8-10 minút.
  2. Tvaroh, cream cheese a kyslú smotanu vyšľaháme ručným mixérom. Prišľaháme vajcia.
  3. Čokolády si roztopíme. Nie horúce, ich vmiešame do krému spolu s arašidovým maslom. Primiešame aj múku a práškový cukor.
  4. Nakoniec rozmixujeme horalky a arašidy a primiešame ich do krému.
  5. Pripravený krém vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 45 minút. Počas pečenia máme na spodku rúry plech s vodou.
  6. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre. Následne ho vyberieme a ideálne na noc odložíme do chladničky.
  7. Ja som ho ešte ozdobila roztopenou čokoládou, horalkami a orieškami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár