Holandský rezeň s varenými zemiakmi

Recept Holandský rezeň s varenými zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyprážané jedlá sú v dnešnej dobe považované za hriech na tanieri, ale sem tam si predsa treba dopriať. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 gmletý chudý bôčik alebo bravčové pliecko
150 mlsmotana na varenie
200 geidam
3 ksvajce
soľ
čerstvé drvené korenie
strúhanka
na vyprážaniemasť
zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pomleté mäso premiešame so smotanou a v uzavretej nádobe necháme cez noc v chladničke.
  2. Syr najemno nastrúhame, pridáme k mäsu, okoreníme a osolíme podľa chuti a poriadne premiešame.
  3. V ľahko navlhčených dlaniach tvarujeme fašírky, ktoré pretiahneme v rozšľahaných vajciach (tie zľahka osolíme) a v strúhanke. Tento postup opakujeme ešte raz.
  4. Potom smažíme veľmi pozvoľna na rozpálenej masti z oboch strán. Príloha: varené zemiaky.

P.S. Z tohto množstva si vytvarujeme buď 4 macky veľ. XXL alebo 6 menších. :)

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť