NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Holandský rezeň s varenými zemiakmi
Holandský rezeň s varenými zemiakmi
Recept Holandský rezeň s varenými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   29.9.2020

Holandský rezeň s varenými zemiakmi

Vyprážané jedlá sú v dnešnej dobe považované za hriech na tanieri, ale sem tam si predsa treba dopriať. Dobrú chuť!

Suroviny

Budeme potrebovať:

500 g
mletý chudý bôčik alebo bravčové pliecko
150 ml
smotana na varenie
200 g
eidam
3 ks
vajce
soľ
čerstvé drvené korenie
strúhanka
na vyprážanie
masť
zemiak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pomleté mäso premiešame so smotanou a v uzavretej nádobe necháme cez noc v chladničke.
  2. Syr najemno nastrúhame, pridáme k mäsu, okoreníme a osolíme podľa chuti a poriadne premiešame.
  3. V ľahko navlhčených dlaniach tvarujeme fašírky, ktoré pretiahneme v rozšľahaných vajciach (tie zľahka osolíme) a v strúhanke. Tento postup opakujeme ešte raz.
  4. Potom smažíme veľmi pozvoľna na rozpálenej masti z oboch strán. Príloha: varené zemiaky.

P.S. Z tohto množstva si vytvarujeme buď 4 macky veľ. XXL alebo 6 menších. :)

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár