Holandský rezeň s varenými zemiakmi

Pridal: NajLucka, 29.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vyprážané jedlá sú v dnešnej dobe považované za hriech na tanieri, ale sem tam si predsa treba dopriať. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 29.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
500 gmletý chudý bôčik alebo bravčové pliecko
150 mlsmotana na varenie
200 geidam
3 ksvajce
soľ
čerstvé drvené korenie
strúhanka
na vyprážaniemasť
zemiak
- Pomleté mäso premiešame so smotanou a v uzavretej nádobe necháme cez noc v chladničke.
- Syr najemno nastrúhame, pridáme k mäsu, okoreníme a osolíme podľa chuti a poriadne premiešame.
- V ľahko navlhčených dlaniach tvarujeme fašírky, ktoré pretiahneme v rozšľahaných vajciach (tie zľahka osolíme) a v strúhanke. Tento postup opakujeme ešte raz.
- Potom smažíme veľmi pozvoľna na rozpálenej masti z oboch strán. Príloha: varené zemiaky.
P.S. Z tohto množstva si vytvarujeme buď 4 macky veľ. XXL alebo 6 menších. :)
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Holandský řízek s vařenými bramborami.
KOMENTÁRE K RECEPTU