Hlivy na smotane s kysnutou knedľou

Recept Hlivy na smotane s kysnutou knedľou

Pridal: Mineralka, 9.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý obed, ktorý si objednali moje dievčatá. Keďže ešte huby v lese (myslím hríbiky) nie sú, musela som si vystačiť s hlivou z obchodu. Nie je síce až tak výrazná, ale aj tak lepšie ako nič :). Vynikajúca hríbová omáčka, ku ktorej sa dokonale hodí parený knedlík, teda aspoň pre mňa. Manželovi som robila cestoviny penne, takže, čo vám chutí viac, to si pripravte. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 9.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 gčerstvá hliva
2 kscibuľa
podľa potrebyolej
štipkasoľ
štipkakorenie
štipkasladká mletá červená paprika
2,5 dclsmotana
podľa potrebymlieko
podľa potrebyhladká múka
podľa chutivegeta
2 kockymaggi hríbové

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté hlivy si nakrájame (hlavičky, prípadne i stonky) na prúžky, orestujeme si na oleji na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme nakrájané hlivy.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu sladkej červenej mletej papriky a zamiešame.
  3. Za stáleho miešania chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Privedieme do varu, pridáme maggi kocky hríbové a na miernom ohni povaríme.
  4. Uvarené zalejeme sladkou smotanou.
  5. Do trochy mlieka pridáme hladkú múku a omáčku zahustíme.
  6. Dochutíme vegetou a chvíľu povaríme.
  7. Podávame s knedľou, prípadne s penne cestovinami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť