NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Hlivy na smotane s kysnutou knedľou
Hlivy na smotane s kysnutou knedľou
Recept Hlivy na smotane s kysnutou knedľou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   9.5.2021

Hlivy na smotane s kysnutou knedľou

Jednoduchý obed, ktorý si objednali moje dievčatá. Keďže ešte huby v lese (myslím hríbiky) nie sú, musela som si vystačiť s hlivou z obchodu. Nie je síce až tak výrazná, ale aj tak lepšie ako nič :). Vynikajúca hríbová omáčka, ku ktorej sa dokonale hodí parený knedlík, teda aspoň pre mňa. Manželovi som robila cestoviny penne, takže, čo vám chutí viac, to si pripravte. Autor: Mineralka

Suroviny
500 g
čerstvá hliva
2 ks
cibuľa
podľa potreby
olej
štipka
soľ
štipka
korenie
štipka
sladká mletá červená paprika
2,5 dcl
smotana
podľa potreby
mlieko
podľa potreby
hladká múka
podľa chuti
vegeta
2 kocky
maggi hríbové
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté hlivy si nakrájame (hlavičky, prípadne i stonky) na prúžky, orestujeme si na oleji na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme nakrájané hlivy.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu sladkej červenej mletej papriky a zamiešame.
  3. Za stáleho miešania chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Privedieme do varu, pridáme maggi kocky hríbové a na miernom ohni povaríme.
  4. Uvarené zalejeme sladkou smotanou.
  5. Do trochy mlieka pridáme hladkú múku a omáčku zahustíme.
  6. Dochutíme vegetou a chvíľu povaríme.
  7. Podávame s knedľou, prípadne s penne cestovinami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár