NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Hlivový perkelt s haluškami
Hlivový perkelt s haluškami
Recept Hlivový perkelt s haluškami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   6.1.2023

Hlivový perkelt s haluškami

Tak dnes konečne bez mäsa. Vynikajúci hubový perkelt s kyslou smotanou a haluškami. Niekedy som to mala na týždennom poriadku, vždy v piatok, ale postupne som od toho upustila a po dlhom čase som sa znova k tomu vrátila. Určite vyskúšajte, vynikajúce jedlo.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
cca 300 - 350 g
hliva
1 téglik
kyslá smotana
trocha
maslo
1 ks
cibuľa
2 - 3 strúčiky
cesnak
korenie, soľ
hubový bujón
mletá červená paprika
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masle opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájanú hlivu a chvíľu dusíme, ďalej osolíme, okoreníme, pridáme bujón, papriku a zalejeme vodou.
  2. Chvíľu dusíme a nakoniec zahustíme kyslou smotanou a hladkou múkou.
  3. Podávame s haluškami alebo cestovinami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár