Hlivovo-zeleninový guláš s haluškami

Recept Hlivovo-zeleninový guláš s haluškami

Pridal: rebeka, 23.9.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché jedlo, ktorým nikto nepohrdne. Je tak jednoduché, že dlhý čas v kuchyni určite nestrávite. Ja tento guláš podávam s haluškami. Je to u nás doma taká klasika, ktorá nesmie chýbať, ale vy pokojne môžete použiť napríklad obyčajné varené zemiaky, prípadne len kúsok chrumkavého čerstvého chleba. Autor: Rebeka (Naďa I.)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 23.9.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Na guláš:

500 ghliva ustricová
1 kskapia
1 ksmladá cuketa
2 ksväčšia cibuľa
2 lyžiceolej alebo masť
1 lyžicusladká mletá paprika
1 lyžičkumleté čili
2 ksbobkový list
pár guličieknové korenie
4 strúčikycesnak
1,5 lzeleninový vývar
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie

Na halušky:

1 hrnčekpolohrubá múka
1 lyžičkasoľ
1/4 hrnčekavoda
štipkastrúhaný muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na tuku opražíme do tmava na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a pokrájanú hlivu, okmínujeme a chvíľku restujeme. Poprášime paprikou, pridáme na kocky pokrájanú cuketu a na prúžky nakrájanú kapiu.
  2. Pridáme vývar, rozpučený cesnak a koreniny. Osolíme podľa chuti a dusíme domäkka. Kto chce, môže zahustiť zápražkou.
  3. Zo všetkých ingrediencií vymiešame polotuhé cestíčko a necháme hodinu odpočinúť. Halušky môžeme zavariť priamo do gulášu alebo vo vriacej osolenej vode.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť