Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.

Recept Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dávno sme nemali k obedu francúzske zemiaky. Keď som sa doma pýtala, či môžu byť na obed, tak mi to ofrflali a tak som musela vymýšľať niečo nové. Tak som ich trochu zmiatla týmto obedom, namiesto párku a vajíčka som urobila základ z mletého mäsa, šampiňónov a paradajky. Viete ako sa oblizovali? Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1,5 kgzemiaky
0,5 kgmleté mäso
1 kscibuľa
1 plechovkašampiňóny
1 ksparadajka
30 dkgtvrdý syr
1 tégliksmotana na varenie
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutigrilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mleté mäso osmažíme na panvici. Pridáme k nemu cibuľu pokrájanú na polovičné kolieska, šampiňóny, nadrobno pokrájanú paradajku a korenia.
  2. Podlejeme trochou vody a necháme štvrť hodiny dusiť.
  3. K podusenej mäsovej zmesi pridáme na kolieska pokrájané zemiaky (vopred uvarené v šupke), smotanu a polovicu syra a opatrne premiešame.
  4. Vrch posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 ° C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť