Grilovaná krkovička a zemiaky v alobale

Recept Grilovaná krkovička a zemiaky v alobale

Pridal: rebeka, 2.12.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Grilovačka v plnom prúde. Vynikajúce mäkké mäsko a lahodné zemiaky pečené v alobale.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 2.12.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

2 plátky krkovička s kosťou (výška 3 cm)
2 lyžiceolej
2 lyžicekorenie Argentína
3 vetvičkytymián
2 vetvičkyrozmarín
4 ksstredne veľké zemiaky
štipkamletá sladká paprika
50 gmaslo
4 strúčikycesnak
kúsokanglická slanina
1 kscibuľa
soľ, korenie, drvená rasca
čerstvé bylinky podľa chuti (majoránka, tymian, libeek...)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nenaklepávame, iba potrieme olejom a pridáme korenie, ktoré pekne do mäsa vmasírujeme. Necháme deň až dva v uzavretej nádobe v chladničke. Do krabičky ešte pridáme kúsok čerstvého tymiánu a rozmarínu. Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany cca 10 minút. Záleží na grile aj na mäse. Čas je iba orientačný.
  2. Zemiaky nelúpeme, len ich poriadne vydrhneme a papierovou utierkou osušíme. Nakrájame na 0,5 cm kolieska. Preložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Maslo musí byť makké, cesnak rozotrený, cibuľa nakrájaná na osminky. Pripravíme si dostatočne 2 veľké kusy hrubostenného alobalu a zemiaky rozdelíme na polovice. Alobal riadne uzavrieme a grilujeme spoločne s mäsom. Približne 30 minút. Čas je opäť orientačný.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť