Grilážové rezy - jednoduchá rýchlovka

Recept Grilážové rezy - jednoduchá rýchlovka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nerada robím tie vysoké grilážové rezy, ktoré sa mi potom počas krájania rozťahujú. Možno som mala zlý recept, ale tak zostala som verná starej dobrej klasike, pri ktorej si karamel robím sama. Vynikajúci, s orieškami, samozrejme, pridať si môžete tiež sušené ovocie alebo napríklad kokos. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 gkryštálový cukor
250 gtuk alebo maslo
1 plechovkaSalko
250 gjemne posekané orechy
8 kstortová oplátka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hlbšej panvici na miernom ohni necháme skaramelizovať cukor. Pozor, cukor nemiešať, aby sa vám neurobili hrudky. Bez miešania počkáme, kým sa cukor rozpustí na karamel a pridáme na kocky nakrájané maslo. Pozor, prská to. Miešame do rozpustenia a potom pridáme zahustené sladené mlieko, ktoré varíme v tejto mase asi 5 minút.
  2. Na záver primiešame orechy a varíme ďalšie 3 minúty. Stále miešame, aby sa nestalo, že sa karamel pripáli a rezy budú horké.
  3. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť, ale naozaj len mierne, a ešte teplé natrieme na oplátku. Položíme druhú, zatlačíme a zaťažíme, najlepšie do druhého dňa.
  4. Potom nakrájame na rezy a môžete ešte poliať čokoládou, ale nemusíte.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť