Granatiersky pochod

Pridal: NajLucka, 16.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasika na stole. Cestoviny, zemiaky, cibuľka opražená na červenej paprike. Mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 16.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
400-500 gcestoviny
2 kscibuľa
5-6 kszemiaky
podľa potrebybravčová masť
podľa chutimletá červená paprika
podľa chutisoľ
- Zemiaky očistíme a narežeme na kocky a uvaríme v slanej vode do mäkka /môžeme ich trošku rozvariť/.
- Cibuľu nakrájame na hrubšie časti a dáme osmažiť na masť do zlatista a potom ju posypeme červenou paprikou /nešetríme, tá dodáva chuť/, zamiešame a hneď vypneme, aby paprika nezhorkla, ale chytila farbu.
- V slanej vode uvaríme cestoviny (najlepšie malé štvorčeky).
- Do misy nasypeme zemiaky, ktoré zľahka roztlačíme vidličkou, pridáme scedené cestoviny a nakoniec to celé polejeme zmesou cibule, papriky a masti a dobre premiešame.
- Podľa potreby osolíme a podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Grenadýrský pochod.
KOMENTÁRE K RECEPTU