Gaštanový cheesecake

Recept Gaštanový cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Receptov na cheesecake nie je nikdy dosť. Ja ich mám veľmi rada, a preto skúšam rôzne príchute. Tentokrát je to cheesecake s gaštanovým pyré, v o niečo zdravšej verzii. Ja som použila domáce pyré, no dá sa kúpiť aj v obchode.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

150 grozmixované ovsené vločky
50 gmleté vlašské orechy
50 ggaštanové pyré
50 gmaslo
20 gmed

Plnka

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
250 ggaštanové pyré
30 gmed
1 ksvajce
1 lyžicazlatý klas

Poleva

100 gbiela čokoláda
10 ghorká čokoláda
30 gkokosový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie na korpus zmiešame a dáme do okrúhlej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne roztlačíme po celom dne a po okrajoch formy. Dáme piecť na 180 stupňov približne 7 minút.
  2. Tvaroh a nátierkové maslo vyšľaháme, postupne zašľaháme vajíčko, pyré, med a zlatý klas. Ja som použila domáce pyré, ktoré bolo dosť sladké, preto v prípade potreby použite viac sladidla. Plnku dáme na predpečený korpus a dáme piecť na 155 stupňov približne 50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v rúre.
  3. Na vychladnutý cheesecake dáme polevu, ktorú pripravíme roztopením čokolády s kokosovým olejom. Takto pripravený koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť