Fúkané orechové rožky

Pridal: Janaha, 30.9.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Len 5 surovín vám stačí na prípravu vynikajúcich orechových rožkov. Pri pečení sa krásne nafúknu a na jazyku sa rozplývajú.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Janaha, 30.9.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Veľká Noc
SUROVINY
Budeme potrebovať:
200 ghladká múka
400 gpráškový cukor
250 gmaslo
1 lyžičkajedlá sóda
120 gmleté vlašské orechy
na ozdobučokoládová poleva
- V miske ručne zmiešame všetky suroviny a na pomúčenej doske vytvarujeme do bochníka, ktorý dáme na hodinku schladiť.
- Formičky na rožky vymastíme a vysypeme hrubou múkou (nemusíte, ale budú sa vám horšie vyklápať).
- Formičky plníme cestom asi tak nie celkom do polovice. Vždy si naplním iba toľko formičiek, koľko sa mi zmestí na jeden plech, aby naplnené formičky dlho nečakali na pečenie.
- Pečieme na 150° C asi 10 - 15 minút podľa toho, aké tmavé ich chceme (ja ich mám svetlé, vy si ich môžete upiecť i tmavšie). Rožteky by sa mali počas pečenia pekne nafúknuť.
- Prvých 5 minút neotvárajte rúru, aby vám rožteky nespadli. Ešte teplé rožteky jemne vyklopte z formičiek a necháme vychladnúť. Po vychladnutí konce rožkov namočíme do čokoládovej polevy.
Zdroj: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Foukané ořechové rohlíky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Aufgeblasene Nusskipferl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Levegős diós kiflik.
KOMENTÁRE K RECEPTU