Fúkané orechové rožky

Recept Fúkané orechové rožky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Len 5 surovín vám stačí na prípravu vynikajúcich orechových rožkov. Pri pečení sa krásne nafúknu a na jazyku sa rozplývajú.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

200 ghladká múka
400 gpráškový cukor
250 gmaslo
1 lyžičkajedlá sóda
120 gmleté vlašské orechy
na ozdobučokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske ručne zmiešame všetky suroviny a na pomúčenej doske vytvarujeme do bochníka, ktorý dáme na hodinku schladiť.
  2. Formičky na rožky vymastíme a vysypeme hrubou múkou (nemusíte, ale budú sa vám horšie vyklápať).
  3. Formičky plníme cestom asi tak nie celkom do polovice. Vždy si naplním iba toľko formičiek, koľko sa mi zmestí na jeden plech, aby naplnené formičky dlho nečakali na pečenie.
  4. Pečieme na 150° C asi 10 - 15 minút podľa toho, aké tmavé ich chceme (ja ich mám svetlé, vy si ich môžete upiecť i tmavšie). Rožteky by sa mali počas pečenia pekne nafúknuť.
  5. Prvých 5 minút neotvárajte rúru, aby vám rožteky nespadli. Ešte teplé rožteky jemne vyklopte z formičiek a necháme vychladnúť. Po vychladnutí konce rožkov namočíme do čokoládovej polevy.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť