Francúzske zemiaky

Pridal: NajLucka, 21.1.2021
Kategorie: Francúzske zemiaky, Zemiaky, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasický obed. Zemiaky uvarené v šupke, vajíčka, údenina, zelenina a to všetko zapečené v rúre. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 21.1.2021
Kategorie: Francúzske zemiaky, Zemiaky, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
zemiaky
údená krkovička
zelenina - hrášok, mrkva, cibuľa
soľ
čierne korenie
mlieko
vajce
- Suroviny sú zámerne nenavážené. Každý pridá toľko surovín, koľkým ľuďom varí a samozrejme pridá to, čo má rád.
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na plátky, ktoré kladieme do vymastenej zapekacej misy vo vrstvách striedavo s údeninou (údená krkovička) nakrájanou na kocky, s mäkkou zeleninou (hrášok, mrkva, cibuľa). Každú vrstvu zemiakov osolíme.
- Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia so štipkou korenia a dáme zapiecť do ružova.
Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Francouzské brambory.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffelauflauf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rakott krumpli.
KOMENTÁRE K RECEPTU