NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka    ·   21.1.2021

Francúzske zemiaky

Klasický obed. Zemiaky uvarené v šupke, vajíčka, údenina, zelenina a to všetko zapečené v rúre. Mňam!

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
zemiaky
údená krkovička
zelenina - hrášok, mrkva, cibuľa
soľ
čierne korenie
mlieko
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny sú zámerne nenavážené. Každý pridá toľko surovín, koľkým ľuďom varí a samozrejme pridá to, čo má rád.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na plátky, ktoré kladieme do vymastenej zapekacej misy vo vrstvách striedavo s údeninou (údená krkovička) nakrájanou na kocky, s mäkkou zeleninou (hrášok, mrkva, cibuľa). Každú vrstvu zemiakov osolíme.
  3. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia so štipkou korenia a dáme zapiecť do ružova.

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov