Francúzske zemiaky

Recept Francúzske zemiaky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický obed. Zemiaky uvarené v šupke, vajíčka, údenina, zelenina a to všetko zapečené v rúre. Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

zemiaky
údená krkovička
zelenina - hrášok, mrkva, cibuľa
soľ
čierne korenie
mlieko
vajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny sú zámerne nenavážené. Každý pridá toľko surovín, koľkým ľuďom varí a samozrejme pridá to, čo má rád.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na plátky, ktoré kladieme do vymastenej zapekacej misy vo vrstvách striedavo s údeninou (údená krkovička) nakrájanou na kocky, s mäkkou zeleninou (hrášok, mrkva, cibuľa). Každú vrstvu zemiakov osolíme.
  3. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia so štipkou korenia a dáme zapiecť do ružova.

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť