Francúzske zemiaky

Recept Francúzske zemiaky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchle a chutné jedlo, vhodné na obed alebo večeru. Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgzemiaky
350 gzeleninová zmes
2 kscibuľa
150 gšunka
200 gklobása
100 gsyr Eidam
3 ksvajce
250 mlmlieko
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
trochuolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nakrájame si cibuľu a osmažíme na panvici, kde sme si rozpálili olej. Očistíme a nakrájame zemiaky, vložíme ich do veľkej misy, pridáme cibuľu, mrazenú zeleninu, šunku nakrájanú na kocky, nakrájanú klobásku, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vysypeme na vymastený pekáč.
  2. Prikryjeme druhým pekáčom a pečieme 30 minút pri 250 stupňoch. Po 30 minútach vyberieme z rúry, zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali 3 vajíčka, vrátime späť a pečieme odkryté ďalších 20 minút pri teplote 200 stupňov.
  3. Upečené vyberieme z rúry posypeme nastrúhaným syrom a na chvíľočku zakryjeme druhým pekáčom (syr sa nám tam zatiaľ roztopí) a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu
od skvelej
pekárky - Diabambulka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť