NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky podľa Blaženky
Francúzske zemiaky podľa Blaženky
Recept Francúzske zemiaky podľa Blaženky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Blazena Blazka    ·   2.1.2022

Francúzske zemiaky podľa Blaženky

Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré pozná snáď každý. Áno pozná ho každý, ale každý ho zároveň pripravuje inak. Môj spôsob je veľmi starý, mám ho ešte od mojej mamky. Akurát som do zálievky pridala podľa môjho gusta strúhaný syr. Vyskúšajte. Autor: Blažena

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
zemiaky
3 ks
cibuľa
2 lyžice
bravčová masť
2 ks
klobása
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
vajce
100 g
tvrdý syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky uvaríme v šupke. 4 vajíčka uvaríme natvrdo. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na masti dozlata. Klobásku nakrájame na kolieska. 
  2. Pripravíme si plech, ktorého dno vymastíme bravčovou masťou. Uložíme na kolieska nakrájané uvarené zemiaky, potom polovicu cibule, osolíme, okoreníme, dáme klobásku, na kolieska nakrájané uvarené vajíčka, druhú časť cibule a zemiaky. Osolíme a okoreníme a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali 3 vajíčka a pridali sme aj nastrúhaný syr.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár