Francúzske zemiaky podľa Blaženky

Recept Francúzske zemiaky podľa Blaženky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré pozná snáď každý. Áno pozná ho každý, ale každý ho zároveň pripravuje inak. Môj spôsob je veľmi starý, mám ho ešte od mojej mamky. Akurát som do zálievky pridala podľa môjho gusta strúhaný syr. Vyskúšajte. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 kszemiaky
3 kscibuľa
2 lyžicebravčová masť
2 ksklobása
4 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
250 mlsmotana na šľahanie
3 ksvajce
100 gtvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke. 4 vajíčka uvaríme natvrdo. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na masti dozlata. Klobásku nakrájame na kolieska. 
  2. Pripravíme si plech, ktorého dno vymastíme bravčovou masťou. Uložíme na kolieska nakrájané uvarené zemiaky, potom polovicu cibule, osolíme, okoreníme, dáme klobásku, na kolieska nakrájané uvarené vajíčka, druhú časť cibule a zemiaky. Osolíme a okoreníme a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali 3 vajíčka a pridali sme aj nastrúhaný syr.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť