Francúzske rezy

Recept Francúzske rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak sa vám zdá, že máte málo koláčikov na Vianoce, odporúčam ešte upiecť tento. Je úplne jednoduchý a rýchly na prípravu. V pôvodnom recepte to boli mesiačiky, ale nejako som pri porcovaní zabudla na pôvodný tvar, tak moje sú kolieska. Poleva síce trochu popraskala, ale to vôbec nevadí, tvári sa, že to takto malo vyzerať. Prudko orieškové, takže to vydrží dlho, samozrejme, ak to nezjete skôr :) Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
150 gmaslo
150 gpolohrubá múka

Náplň:

6 ksbielok
220 gkrupicový cukor
220 gpomleté orechy
1 lyžicakakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vymiešame spolu s práškovým cukrom a mäkkým maslom do peny. Keď je hmota hladká a nadýchaná ako pena, pridáme múku a takto pripravené cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom.
  2. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a už len vareškou primiešame kakao zmiešané s orieškami.
  3. Navrstvíme na surové cesto a vložíme do rúry. Pečieme, alebo lepšie povedané, sušíme pri teplote 140 stupňov, kým povrch nezozlátne, trvá to cca 45 minút, ale po pol hodine sledujte.
  4. Ešte teplé nakrájame na kolieska alebo mesiačiky, už ako chcete.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť