NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Francúzske rezy
Francúzske rezy
Recept Francúzske rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   11.10.2020

Francúzske rezy

Ak sa vám zdá, že máte málo koláčikov na Vianoce, odporúčam ešte upiecť tento. Je úplne jednoduchý a rýchly na prípravu. V pôvodnom recepte to boli mesiačiky, ale nejako som pri porcovaní zabudla na pôvodný tvar, tak moje sú kolieska. Poleva síce trochu popraskala, ale to vôbec nevadí, tvári sa, že to takto malo vyzerať. Prudko orieškové, takže to vydrží dlho, samozrejme, ak to nezjete skôr :) Autor: Petra

Suroviny

Cesto:

6 ks
žĺtok
150 g
práškový cukor
150 g
maslo
150 g
polohrubá múka

Náplň:

6 ks
bielok
220 g
krupicový cukor
220 g
pomleté orechy
1 lyžica
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vymiešame spolu s práškovým cukrom a mäkkým maslom do peny. Keď je hmota hladká a nadýchaná ako pena, pridáme múku a takto pripravené cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom.
  2. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a už len vareškou primiešame kakao zmiešané s orieškami.
  3. Navrstvíme na surové cesto a vložíme do rúry. Pečieme, alebo lepšie povedané, sušíme pri teplote 140 stupňov, kým povrch nezozlátne, trvá to cca 45 minút, ale po pol hodine sledujte.
  4. Ešte teplé nakrájame na kolieska alebo mesiačiky, už ako chcete.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár