Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou

Recept Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Palacinky môžem na milión spôsobov. Nedávno som v časopise natrafila na recept z Francúzska. Palacinky tam robievajú s jednou tajnou ingredienciou, s vodou. Dočítala som sa, že vodu tam pridávajú preto, aby sa počas pečenia z palacinky odparila a vtedy palacinka zostane vláčna a nadýchaná. Tiež pridávajú dve múky v pomere 1: 1. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 mlmlieko
2 lyžicevoda
2 ksvajce
štipkasoľ
1 lyžicacukor
2 lyžiceolej
4 lyžicehladká múka
4 lyžicepolohrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasickým spôsobom pripravíme palacinkové cesto. Múku však nezabudnite preosiať.
  2. Ak v ceste nemáte žiadne hrudky, môžete začať piecť. Cesto nemusí ani stáť v chladničke, môžete rovno piecť.
  3. Na malom množstve oleja - podotýkam malom - iba utierkou mažem panvicu, smažíme palacinky z oboch strán dozlatista.
  4. Plníme napríklad džemom, nutelou, tvarohom, lekvárom, ...
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť