NajRecept.sk Sladké jedlá Palacinky Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou
Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou
Recept Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   23.9.2020

Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou

Palacinky môžem na milión spôsobov. Nedávno som v časopise natrafila na recept z Francúzska. Palacinky tam robievajú s jednou tajnou ingredienciou, s vodou. Dočítala som sa, že vodu tam pridávajú preto, aby sa počas pečenia z palacinky odparila a vtedy palacinka zostane vláčna a nadýchaná. Tiež pridávajú dve múky v pomere 1: 1. Autor: Triniti

Suroviny
250 ml
mlieko
2 lyžice
voda
2 ks
vajce
štipka
soľ
1 lyžica
cukor
2 lyžice
olej
4 lyžice
hladká múka
4 lyžice
polohrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasickým spôsobom pripravíme palacinkové cesto. Múku však nezabudnite preosiať.
  2. Ak v ceste nemáte žiadne hrudky, môžete začať piecť. Cesto nemusí ani stáť v chladničke, môžete rovno piecť.
  3. Na malom množstve oleja - podotýkam malom - iba utierkou mažem panvicu, smažíme palacinky z oboch strán dozlatista.
  4. Plníme napríklad džemom, nutelou, tvarohom, lekvárom, ...
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár