Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou

Pridal: Triniti, 23.9.2020
Kategorie: Sladké jedlá, Palacinky, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Raňajky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Palacinky môžem na milión spôsobov. Nedávno som v časopise natrafila na recept z Francúzska. Palacinky tam robievajú s jednou tajnou ingredienciou, s vodou. Dočítala som sa, že vodu tam pridávajú preto, aby sa počas pečenia z palacinky odparila a vtedy palacinka zostane vláčna a nadýchaná. Tiež pridávajú dve múky v pomere 1: 1. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 23.9.2020
Kategorie: Sladké jedlá, Palacinky, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Raňajky
SUROVINY
250 mlmlieko
2 lyžicevoda
2 ksvajce
štipkasoľ
1 lyžicacukor
2 lyžiceolej
4 lyžicehladká múka
4 lyžicepolohrubá múka
- Klasickým spôsobom pripravíme palacinkové cesto. Múku však nezabudnite preosiať.
- Ak v ceste nemáte žiadne hrudky, môžete začať piecť. Cesto nemusí ani stáť v chladničke, môžete rovno piecť.
- Na malom množstve oleja - podotýkam malom - iba utierkou mažem panvicu, smažíme palacinky z oboch strán dozlatista.
- Plníme napríklad džemom, nutelou, tvarohom, lekvárom, ...
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU