NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Francúzska chrumkavá bageta
Francúzska chrumkavá bageta
Recept Francúzska chrumkavá bageta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.3.2021

Francúzska chrumkavá bageta

Hrnčekový recept na dokonalú francúzsku chrumkavú bagetu. Autor: Triniti

105 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

1 hrnček = 250 ml

2,5 hrnčeka
hladká múka
1 lyžička
soľ
8 g
sušené droždie
1/2 lyžice
kryštálový cukor
1 hrnček
teplá voda

Na potretie:

1 ks
bielok
1 lyžička
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo veľkej miske zmiešame 1 hrnček hladkej múky, soľ, sušené droždie a cukor. Pridáme teplú vodu a pomocou mixéra (použijeme hnetiace háky, nie metličky na šľahanie) spracujeme jednotnú hmotu. Pridáme zvyšné množstvo hladkej múky a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky.
  2. Pripravíme si druhú misku, ktorú vymastíme olejom a preložíme do nej cesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.
  3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na veľký obdĺžnik, cca o veľkosti 30 x 38 cm a celý obdĺžnik zrolujeme zo širšej strany.
  4. Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Preložíme bagetu a povrch jemne nadkrojíme ostrým nožom. Potrieme rozšľahaným bielkom, do ktorého sme pridali lyžičku vody a prikryjeme utierkou. Necháme ešte kysnúť na teplom mieste 45 minút a potom dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30 - 40 minút.
  5. Horúcu bagetu zabalíme do vlhčenej utierky, aby zmäkla a necháme úplne vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár