Francúzska chrumkavá bageta

Recept Francúzska chrumkavá bageta

Pridal: NajLucka, 18.3.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hrnčekový recept na dokonalú francúzsku chrumkavú bagetu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.3.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček = 250 ml

2,5 hrnčekahladká múka
1 lyžičkasoľ
8 gsušené droždie
1/2 lyžicekryštálový cukor
1 hrnčekteplá voda

Na potretie:

1 ksbielok
1 lyžičkavoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo veľkej miske zmiešame 1 hrnček hladkej múky, soľ, sušené droždie a cukor. Pridáme teplú vodu a pomocou mixéra (použijeme hnetiace háky, nie metličky na šľahanie) spracujeme jednotnú hmotu. Pridáme zvyšné množstvo hladkej múky a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky.
  2. Pripravíme si druhú misku, ktorú vymastíme olejom a preložíme do nej cesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.
  3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na veľký obdĺžnik, cca o veľkosti 30 x 38 cm a celý obdĺžnik zrolujeme zo širšej strany.
  4. Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Preložíme bagetu a povrch jemne nadkrojíme ostrým nožom. Potrieme rozšľahaným bielkom, do ktorého sme pridali lyžičku vody a prikryjeme utierkou. Necháme ešte kysnúť na teplom mieste 45 minút a potom dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30 - 40 minút.
  5. Horúcu bagetu zabalíme do vlhčenej utierky, aby zmäkla a necháme úplne vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť