Foccacia plnená šunkou a syrom

Recept Foccacia plnená šunkou a syrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Talianska pochúťka, ktorá sa síce robieva na celú plech a polieva olivovým olejom, ale ja som si recept prispôsobila a urobila maličké placky, ktoré som naplnila šunkou, olivami a syrom. Určite skúste, chuťovo to je veľmi podobné našim klasickým pizzovníkom. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
1/2 kockydroždie
podľa potrebyvoda
podľa chutisoľ
podľa chutiolivový olej
podľa chutioregáno
150 gšunka
podľa chutiolivy
podľa chutitvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr pripravíme kvások - v troche teplej vody rozpustíme droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a prilievame vodu podľa potreby. Záleží na múke, ako saje vodu. Ja som pridala cca 250 ml vody.
  3. Necháme vykysnúť, po vykysnutí rozvaľkáme na tenší plát, vykrojíme kolieska, uložíme plátok šunky, olivy, nastrúhaný syr (alebo plátky) a zakryjeme druhým kolieskom cesta.
  4. Preložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť