NajRecept.sk Torty Sladké torty Fitness tvarohový koláč bez múky a cukru
Fitness tvarohový koláč bez múky a cukru
Recept Fitness tvarohový koláč bez múky a cukru
Karambola Karambola    ·   9.10.2020

Fitness tvarohový koláč bez múky a cukru

Super vyzerajúci tvarohový koláč bez cukru a múky. Na vrch poukladáme rôzne ovocie a chutný dezert je na svete. Chuť je FANTASTICKÁ.

Suroviny

Budeme potrebovať:

250 g
jemný tvaroh odtučnený
275 g
hrudkovitý tvaroh odtučnený
4 lyžice
biely jogurt
3 ks
vajce
1 bal.
vanilkový puding
2 lyžice
kakao
podľa chuti
ovocie
aróma alebo sladidlo
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Pripravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh vymiešame tyčovým mixérom, pridáme 4 lyžice bieleho jogurt, vanilkový puding. Keď máme hmotu dobre vyšľahanú, postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame. (Môžeme pridať arómu, prípadne sladidlo.)
    2. Výslednú hmotu rozdelíme na 2 časti (jednu väčšiu, druhú menšiu) a do menšej pridáme 2 lyžice kakaa.
    3. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 18 cm a vyložíme ju papierom.
    4. Začneme vrstviť cestá. Cestá vrstvíme striedavo do stredu formy. Začíname bielym a pokračujeme, až kým neminieme obe cestá. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. (Čím dlhšie hmotu mixujete, tým je hmota redšia a bude jednoduchšie liať ju do formy. Dávajte však pozor na to, aby ste hmotu nemixovali príliš dlho - hmota príliš zredne a neupečie sa koláč. Treba odhadnúť správnu hustotu - pozrite si video.)


  1. Najskôr pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí doby teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
  2. Upečený koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Marie Hrubá    ·   21.9.2023   ·   Odpovedať   ·  

Krásně vláčný. Když nepřidáte nic sladkého není sladký. Tak si ho pocukrujte. Já jsem nakrájela na kolečka banány nebo "volačo iné" pane uami

Uami    ·   2.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Odporne kysly ked nepridate ziadny cukor a idete len podla receptu. Taktiez konzistencia je velmi tuha, ani nahodou sa neleje

NejLucka NejLucka    ·   2.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Záleží na tom, jaký tvaroh použijete. Do těsta můžete přidat cukr nebo med, případně jiné sladidlo. Záleží na každého chuti :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár