Fitness tvarohová torta

Recept Fitness tvarohová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trošku náročnejšia príprava, ale zdravo a chutne! Autor: Majka0407

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

250 gmrkva
1/2 hrnčekamúka (kokosová alebo maková alebo ryžová)
1/2 hrnčekaovsené vločky
sladidlo, med alebo xylitol
1/2 hrnčekamlieko
2 ksvajce
2 odmerkyochutený proteín
1 bal.prášok do pečenia
2 lyžičkyškorica
1 lyžičkazázvor

Plnka:

250 gtvaroh
250 gricotta
1 kelímoksmotanový biely jogurt
podľa chutisladidlo, med alebo stevia
1 kscitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru som si vyhriala na 180 stupňov a formu na tortu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.
  2. Cesto:
    V miske som si elektrickými metličkami vymiešala vajcia, med. Potom som pridala kokosovú múku, ovsené vločky, vanilkový proteín, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, mletý zázvor (teraz sa nezľaknite, zmes bude tuhá a suchšia, ale tak to má byť). Nakoniec som pridala nastrúhanú mrkvu spolu s mliekom a zmiešala (najlepšie) rukami (teraz pomaly vznikne redšie tortové cesto). Cesto som vyliala do formy a dala piecť na 35-40 minút, kým stred cesta nebol suchý. Upečený korpus som nechala úplne vychladnúť.
  3. Kým korpus chladol, pripravila som si plnku. V miske som si zmiešala 200 g tvarohu, 1 balenie ricotty, jogurt, osladila podľa chuti, pridala 1 lyžičku citrónovej kôry a elektrickými metličkami vymiešala dohladka.
  4. Keď bol korpus vychladnutý, prerezala som ho na polovicu (pomocou nitky alebo dlhšieho ostrého noža). Na spodný korpus som rozotrela plnku a na vrch pridala druhú časť korpusu. Zostávajúci tvaroh som tiež osladila podľa chuti a nakoniec rozotrela po celej torte, aj po bokoch.
  5. Vrch môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie s kokosom a makom, goji. Tortu som chladila aspoň 1 hodinu v chladničke pred krájaním. Dobrú chuť. :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť