Fenomenálne medové rezy s orechami

Pridal: Kvietok278, 25.9.2020
Kategorie: Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fenomenálne medové rezy s orechami, ktoré sa na jazyku úplne rozplývajú. Recept som našla na internete a komentáre k nemu ma nakopli pripraviť ho. Je to fantázia v papuľke.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Kvietok278, 25.9.2020
Kategorie: Múčniky
SUROVINY
Cesto:
500 ghladká múka
200 gpráškový cukor
2 ksvajcia
200 gmaslo
2 lyžicemed
2 lyžičkyjedlá sóda
2 lyžičkymlieko
100 mlrum
Krém:
450 mlmlieko
2 lyžicehladká múka
2 lyžiceškrob (kukuričný alebo zemiakový)
100 gkryštálový cukor
250 gmaslo
2 bal.vanilkový cukor
Oriešková hmota:
400 gnasekané vlašské orechy
100 gpráškový cukor
150 gmaslo
3 lyžicemed
- Hladkú múku, práškový cukor, vajíčka, na kocky nakrájané mäkké maslo, med a rozmiešanú jedlú sódu v mlieku dôkladne spracujeme do guľôčky, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Ja som cesto nechala 3 hodiny v chladničke, ale odporúčam nechať iba hodinu. Cesto mi príliš stuhlo a potrebovala som veľa sily na to, aby som ho "rozohnala" na tenký plát.
- Cesto rozdelíme na polovicu a medzi dvoma papiermi na pečenie ho rozvaľkáme na tenký plát (3-4 mm hrubý) a kraje pekne orežeme, aby sme mali pekný obdĺžnik. Jeden plát dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 10-15 minút. Mne ubehlo 12 minút a už som vyberala. Mohla som aj skôr, trošku mi cesto chytilo hnedšiu farbu ako malo, ale na chuti mu neubralo :), ale každá rúra pečie inak, preto cesto treba kontrolovať.
- Prvý plát cesta potrieme rumom, navrstvíme vyšľahaný krém, ktorý pekne uhladíme a zakryjeme ho orieškovým plátom cesta. Orieškový plát sa mi ťažko prenášal, tak aby som ho nezlomila pre istotu som ho rozrezala na polovicu. Necháme odležať celú noc, môžeme aj deň, nakrájame zúbkovaným nožom na úhľadné kúsky a podávame. Cesto pekne zmäklo a krája sa úplne skvele.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fenomenální medové řezy s ořechy.
KOMENTÁRE K RECEPTU