Fenomenálne medové rezy s orechami

Recept Fenomenálne medové rezy s orechami

Pridal: Kvietok278, 25.9.2020

Kategorie: Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fenomenálne medové rezy s orechami, ktoré sa na jazyku úplne rozplývajú. Recept som našla na internete a komentáre k nemu ma nakopli pripraviť ho. Je to fantázia v papuľke.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 25.9.2020

Kategorie: Múčniky

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
200 gpráškový cukor
2 ksvajcia
200 gmaslo
2 lyžicemed
2 lyžičkyjedlá sóda
2 lyžičkymlieko
100 mlrum

Krém:

450 mlmlieko
2 lyžicehladká múka
2 lyžiceškrob (kukuričný alebo zemiakový)
100 gkryštálový cukor
250 gmaslo
2 bal.vanilkový cukor

Oriešková hmota:

400 gnasekané vlašské orechy
100 gpráškový cukor
150 gmaslo
3 lyžicemed

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku, práškový cukor, vajíčka, na kocky nakrájané mäkké maslo, med a rozmiešanú jedlú sódu v mlieku dôkladne spracujeme do guľôčky, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Ja som cesto nechala 3 hodiny v chladničke, ale odporúčam nechať iba hodinu. Cesto mi príliš stuhlo a potrebovala som veľa sily na to, aby som ho "rozohnala" na tenký plát.
  2. Cesto rozdelíme na polovicu a medzi dvoma papiermi na pečenie ho rozvaľkáme na tenký plát (3-4 mm hrubý) a kraje pekne orežeme, aby sme mali pekný obdĺžnik. Jeden plát dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 10-15 minút. Mne ubehlo 12 minút a už som vyberala. Mohla som aj skôr, trošku mi cesto chytilo hnedšiu farbu ako malo, ale na chuti mu neubralo :), ale každá rúra pečie inak, preto cesto treba kontrolovať.
  3. Druhý plát cesta tiež rozvaľkáme na tenký plát a na vrch lyžicou navrstvíme orieškovú hmotu, ktorú si pripravíme počas pečenia prvého plátu. Všetky suroviny na orieškovú hmotu dáme na panvicu a ohrievame, kým nedostaneme hustú hmotu, ktorá sa neleje. Pečieme rovnako ako prvý plát.
  4. V mlieku si rozpustíme kryštálový cukor, pridáme hladkú múku a škrob a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme celkom vychladnúť. Maslo s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridáme uvarenú hustú kašu.
  5. Prvý plát cesta potrieme rumom, navrstvíme vyšľahaný krém, ktorý pekne uhladíme a zakryjeme ho orieškovým plátom cesta. Orieškový plát sa mi ťažko prenášal, tak aby som ho nezlomila pre istotu som ho rozrezala na polovicu. Necháme odležať celú noc, môžeme aj deň, nakrájame zúbkovaným nožom na úhľadné kúsky a podávame. Cesto pekne zmäklo a krája sa úplne skvele.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť