NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fenomenálne malinové pokušenie so šľahačkou
Fenomenálne malinové pokušenie so šľahačkou
Recept Fenomenálne malinové pokušenie so šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   2.6.2024

Fenomenálne malinové pokušenie so šľahačkou

Vynikajúce malinové rezy so šľahačkou. Vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia. Sú síce náročnejšie na suroviny, ale oplatí sa vyskúšať. Autor: Triniti

90 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Spodné cesto:

8 ks
žĺtok
250 g
maslo
240 g
kryštálový cukor
6 lyžíc
voda
štipka
soľ
1/2 bal.
prášok do pečiva
280 g
hladká múka

1. vrstva:

800 g
maliny
1 l
pomarančový džús
2 bal.
vanilkový puding
5 lyžíc
kryštálový cukor

2. vrstva:

1 l
smotana na šľahanie
4 bal.
Smetafix
2 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
práškový cukor

Vrch:

120 g
maslo
4 ks
žĺtok
3 lyžice
voda
150 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor

Bielková vrstva:

4 ks
bielok
150 g
kryštálový cukor
1 lyžička
citrónová šťava
1 lyžička
kukuričný škrob
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vrch:
    Maslo s cukrom vymiešame do krémovej hmoty, pridáme žĺtky, štipku soli, vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Bielková vrstva:
    Bielky s cukrom vymiešame do peny, pridáme citrónovú šťavu a nakoniec kukuričný škrob.
  3. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom a navrstvíme najskôr žĺtkové cesto. Rovnomerne uhladíme a navrstvíme vyšľahanú bielkovú hmotu. Uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
  4. Upečený vrchný plát necháme vychladnúť a nakrájame ho na kúsky.
  5. Rovnako pripravíme základné spodné cesto. Maslo s cukrom vymiešame do krémovej hmoty, pridáme žĺtky, štipku soli, vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech a upečieme.
  6. 800 ml džúsu dáme variť na oheň. Do 200 ml pridáme pudingový prášok, cukor a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Pridáme k horúcemu džúsu a varíme do zhustnutia. Do horúceho pudingu pridáme maliny a krátko na miernom ohni varíme, kým sa maliny nerozvaria. Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Navrstvíme na spodné cesto a pekne uhladíme.
  7. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuhej šľahačky a navrstvíme ju na vychladnutú malinovú vrstvu. Pekne uhladíme a poukladáme nakrájané cesto. Odložíme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár