Fenomenálna nepečená čokoládová torta

Recept Fenomenálna nepečená čokoládová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fenomenálna nepečená čokoládová torta, ktorú si obľúbite. Pripravená rýchlo, je nenáročná na prípravu a zvládnu ju aj začiatočníčky v kuchyni.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

240 mlvoda
100 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
400 gsušené mlieko
250 gmaslo
100 gmaslová sušienka
100 gmleté vlašské orechy
6 lyžícmlieko
100 gtmavá čokoláda
100 gbiela čokoláda
200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.stužovač

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu, 100 g kryštálového cukru a vanilkový cukor dáme do hrnca a ohrejeme. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme a postupne pridávame za stáleho miešania sušené mlieko. Necháme chvíľu vychladnúť. Potom do hmoty pridáme maslo a všetko mixérom vyšľaháme do hladkého krému.
  2. Následne si z tejto hmoty oddelíme 200 g a pridáme ju k rozdrveným sušienkam, ktoré sme si v miske zmiešali s mletými vlašskými orechmi a mliekom.
  3. Takto pripravenú hmotu navrstvíme na dno formy s priemerom 20 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Odložíme do chladničky.
  4. Pripravíme si plnky. Čokolády si každú zvlášť rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zvyšný krém si rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a do druhej rozpustenú tmavú čokoládu. Mixérom vyšľaháme.
  5. Na základ navrstvíme tmavý krém, odložíme do chladničky na pol hodinu a následne navrstvíme krém z bielej čokolády. Na vrch vyšľaháme šľahačku so stužovačom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

 Moja záľuba a hobby TU 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť