Farmárska krkovička v cibuľu a pive

Recept Farmárska krkovička v cibuľu a pive

Pridal: rebeka, 29.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Použila som korenie farmársky steak, ale ak nezoženiete, tak nevadí. Korenie obsahuje cesnak sušený mletý, soľ, korenie čierne drvené, sušenú petržlenovú vňať, šalviu mletú. Ale v supermarkete bežne kúpite aj to, čo som použila ja. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 29.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

2x 200 gplátok krkovička s kosťou
1 lyžicakorenie Farmársky steak (Vitana)
2 lyžiceolej
2 kscibuľa
200 mlsvetlé pivo
50 mlvývar alebo voda
1 lyžicamasť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plátky krkovičky s výškou 2 cm pokvapkáme olejom a posypeme korením. V chladničke necháme 24 hodín. Pred vlastnou úpravou necháme pri izbovej teplote hodinu. Potom na panvici s trochou rozpáleného oleja sprudka opečieme z oboch strán (z každej 3 minúty).
  2. Do pekáča dáme masť a dno zasypeme na polovičné kolieska pokrájanou cibuľou. Vložíme mäso a druhou cibuľou taktiež pokrájanou na polkolieska zasypeme mäso. Podlejeme pivom a priklopíme pokrievkou alebo alobalom.
  3. Vložíme do rúry a pečieme hodinu na 220 stupňov.
  4. Potom odklopíme, podlejeme vodou a dopekáme na farbu. Necháme zredukovať výpek. Cibuľa zmierni horkosť piva. Podávame napr. s popučenými zemiakmi.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť