NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Farmárska krkovička v cibuľu a pive
Farmárska krkovička v cibuľu a pive
Recept Farmárska krkovička v cibuľu a pive
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   29.5.2021

Farmárska krkovička v cibuľu a pive

Použila som korenie farmársky steak, ale ak nezoženiete, tak nevadí. Korenie obsahuje cesnak sušený mletý, soľ, korenie čierne drvené, sušenú petržlenovú vňať, šalviu mletú. Ale v supermarkete bežne kúpite aj to, čo som použila ja. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
2x 200 g
plátok krkovička s kosťou
1 lyžica
korenie Farmársky steak (Vitana)
2 lyžice
olej
2 ks
cibuľa
200 ml
svetlé pivo
50 ml
vývar alebo voda
1 lyžica
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Plátky krkovičky s výškou 2 cm pokvapkáme olejom a posypeme korením. V chladničke necháme 24 hodín. Pred vlastnou úpravou necháme pri izbovej teplote hodinu. Potom na panvici s trochou rozpáleného oleja sprudka opečieme z oboch strán (z každej 3 minúty).
  2. Do pekáča dáme masť a dno zasypeme na polovičné kolieska pokrájanou cibuľou. Vložíme mäso a druhou cibuľou taktiež pokrájanou na polkolieska zasypeme mäso. Podlejeme pivom a priklopíme pokrievkou alebo alobalom.
  3. Vložíme do rúry a pečieme hodinu na 220 stupňov.
  4. Potom odklopíme, podlejeme vodou a dopekáme na farbu. Necháme zredukovať výpek. Cibuľa zmierni horkosť piva. Podávame napr. s popučenými zemiakmi.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár