Fantastický šťavnatý jablkový závin

Recept Fantastický šťavnatý jablkový závin
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepší je tento závin, keď postojí minimálne 1 deň. Cesto zvlhne, je mäkké a závin je veľmi šťavnatý. Počas pečenia sa mi ešte ani raz nestalo, aby mi praskol. Určite vyskúšajte aj s iným ovocím. Ja ho mám vyskúšaný s čerešňami, s marhuľami a dokonca som ho už robila aj s jahodami. Super cesto na ovocné náplne. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

2 hrnčekypolohrubá múka
2 ksvajce
50 gmaslo
50 mlvoda
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
1 bal.vanilkový cukor

Plnka:

500 gjablko
2 lyžicestrúhanka
3 lyžicekryštálový cukor
2 lyžicehladká múka

Ďalej budeme potrebovať:

na potretiemaslo
na potretievajce
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú zakryjeme utierkou a necháme 40 minút stáť. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik.
  2. Rozvaľkané cesto potrieme mäkkým maslom a navrstvíme jabĺčka. Jablká som nakrála na kocky, obalila som ich v hladkej múke, do ktorej som pridala strúhanku a navrstvila na cesto. Posypala som ich cukrom a takto pripravené cesto s jablkami som zvinula do závinu.
  3. Závin som preložila na papierom vyložený plech na pečenie, vrch som popichala vidličkou, aby mi počas pečenia závin nepraskal a ešte som ho potrela rozšľahaným vajcom.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov dozlatista.
  5. Pred podávaním ešte vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť