Fantastický šťavnatý jablkový závin

Pridal: Jaja79, 23.9.2020
Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Najlepší je tento závin, keď postojí minimálne 1 deň. Cesto zvlhne, je mäkké a závin je veľmi šťavnatý. Počas pečenia sa mi ešte ani raz nestalo, aby mi praskol. Určite vyskúšajte aj s iným ovocím. Ja ho mám vyskúšaný s čerešňami, s marhuľami a dokonca som ho už robila aj s jahodami. Super cesto na ovocné náplne. Autor: Jaja79
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 23.9.2020
Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
SUROVINY
Cesto:
2 hrnčekypolohrubá múka
2 ksvajce
50 gmaslo
50 mlvoda
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
1 bal.vanilkový cukor
Plnka:
500 gjablko
2 lyžicestrúhanka
3 lyžicekryštálový cukor
2 lyžicehladká múka
Ďalej budeme potrebovať:
na potretiemaslo
na potretievajce
na posypaniepráškový cukor
- Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú zakryjeme utierkou a necháme 40 minút stáť. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik.
- Rozvaľkané cesto potrieme mäkkým maslom a navrstvíme jabĺčka. Jablká som nakrála na kocky, obalila som ich v hladkej múke, do ktorej som pridala strúhanku a navrstvila na cesto. Posypala som ich cukrom a takto pripravené cesto s jablkami som zvinula do závinu.
- Závin som preložila na papierom vyložený plech na pečenie, vrch som popichala vidličkou, aby mi počas pečenia závin nepraskal a ešte som ho potrela rozšľahaným vajcom.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov dozlatista.
- Pred podávaním ešte vrch posypeme práškovým cukrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastický šťavnatý jablečný závin.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Fantastyczny soczysty jabłkowy strudel.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wunderbarer saftiger Apfelstrudel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szaftos almás tekercs.
KOMENTÁRE K RECEPTU