Fantastický raffaello krém do rôznych dezertov

Recept Fantastický raffaello krém do rôznych dezertov

Pridal: NajLucka, 6.5.2021

Kategorie: Torty, Krémy a polevy, Dezerty, Múčniky, Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak už máte dosť ťažkých maslových krémov, pripravte si jemný kokosový krém, ktorý je vhodný ako do koláčov, tak aj do rôznych typov tort. Na prípravu luxusného raffaello krému budete potrebovať len 4 suroviny, a to kokos, kondenzované mlieko, maslo a bielu čokoládu. Tento krém si dokonca môžete natrieť aj na maslový croissant na raňajky alebo večeru. Je fantastický. Ak máte radi veľmi kokosovú chuť, pokojne pridajte aj viac kokosu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 6.5.2021

Kategorie: Torty, Krémy a polevy, Dezerty, Múčniky, Tipy a triky

SUROVINY

70 gkokos
400 gkondenzované mlieko
200 gmaslo
200 gbiela čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo a bielu čokoládu vložíme do misky, ktorú dáme do vodného kúpeľa a necháme rozpustiť.
  2. Keď máme hmotu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a pomalým, tenkým prúdom prilievame kondenzované mlieko - stále miešame, aby sa krém nezrazil a na úplný záver pridáme kokos.
  3. Takto pripravený krém odložíme do chladničky, aby stuhol a potom ho môžeme natierať na korpus alebo si krém odložíme na neskôr, napríklad na natretie sladkého croissantu na raňajky.
  4. Aj do tohto krému ide dosť masla, ale verte, že je oveľa lepší ako pri pudingových zákuskoch, kedy na 1 bal. vanilkového pudingu pridávame 250 g masla. Krém je naozaj ľahký a menej ťažký než klasický.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

To mléko má být slazené nebo neslazené ? Dík

13.7.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

slazené :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť