NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou
Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou
Recept Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   12.3.2021

Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou

Jednoduchý a chutný koláčik s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
100 ml
olej
100 ml
voda
250 g
polohrubá múka
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao

Ďalej budeme potrebovať:

2 bal.
čokoládový puding
1 l
mlieko
6 lyžíc
kryštálový cukor

Poleva:

4 bal.
kyslá smotana
5 lyžíc
kryštálový cukor
4 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  2. Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
  4. Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešanú smotanu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár