Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou

Recept Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý a chutný koláčik s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
250 gkryštálový cukor
100 mlolej
100 mlvoda
250 gpolohrubá múka
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao

Ďalej budeme potrebovať:

2 bal.čokoládový puding
1 lmlieko
6 lyžíckryštálový cukor

Poleva:

4 bal.kyslá smotana
5 lyžíckryštálový cukor
4 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  2. Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
  4. Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešanú smotanu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť