Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou

Recept Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou
FOTKA OD VÁS
Recept Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Premýšľala som, čo upečiem dobrého k môjmu meninovému sviatku a tak som došla k záveru, že by to chcelo niečo s chuťou kávy. Hľadala som na internete nejaké inšpirácie a došla som práve k tomuto receptu. Trošku som si ho upravila podľa seba a vyšiel z toho jeden krásny zákusok, ktorým som pohostila svojich hostí. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Recept Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 ghladká múka
150 gpráškový cukor
100 gmaslo
3 lyžiceolej
2 ksvajce
1 lyžicaNescafé káva instantná
3 lyžicekakao
250 mlmlieko
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžicarum

Ďalej:

1 hrnčekmarmeláda
150 gčokoláda
180 gkyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si suroviny. Práškový cukor, kávu, olej, kakao, prášok do pečiva a múku dáme do jednej misky. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do ďalšej misky nalejeme mlieko, pridáme k nemu dve vajíčka a rozmiešame metličkou a pripravíme si aj plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. K mlieku s vajíčkami pridáme rozpustené maslo, rum a následne túto tekutú hmotu nalejeme k sypkým surovinám v miske.
  2. Premiešame a pripravené cesto nalejeme na plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista, asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Upečené cesto potrieme marmeládou, ja som použila domácu marhuľovú.
  4. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Následné pridáme kyslú smotanu a premiešame. Navrstvíme na koláč a vidličkou urobíme vzory.
  5. Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Velmi zajímavá kombinace kakaa a kávy , tužší korpus ale měl velký úspěch

V surovinach je rum, v postupu oněm však není ani slůvko. Jinak recept skvělý určitě ho ještě využiji, buchta je velmi dobrá.

13.7.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

k tekuté hmotě (těsto) přidáme i rum :) díky

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť