NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fantastický francúzsky liaty čerešňový koláčik
Fantastický francúzsky liaty čerešňový koláčik
Recept Fantastický francúzsky liaty čerešňový koláčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.6.2021

Fantastický francúzsky liaty čerešňový koláčik

Ľahký, krémový a úplne jednoduchý ovocný koláčik. Použiť môžete rôzne sezónne ovocie - jahody, čerešne,....

Suroviny
3 hrnčeky
čerešňa
3 ks
vajce
2 lyžice
maslo
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
polohrubá múka
štipka
soľ
1 hrnček
mlieko
1 lyžička
vanilková esencia
2 lyžice (na posypanie formy)
kryštálový cukor
na dekoráciu
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú poriadne vymažeme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom. Poukladáme vykôstkované čerešne a pripravíme si cesto.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom a soľou do peny, pridáme rozpustené maslo (nie horúce!), vanilku a premiešame. Pridáme múku a vymiešame hladké cesto, do ktorého pridáme mlieko. Cesto by malo byť bez hrudiek.
  3. Pripravené cesto nalejeme na čerešne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 - 50 minút - záleží na hrúbke cesta a na hrúbke formy na pečenie.
  4. Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Omgchocolatedesserts

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár