Fantastický francúzsky liaty čerešňový koláčik

Recept Fantastický francúzsky liaty čerešňový koláčik

Pridal: NajLucka, 11.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Čerešne, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ľahký, krémový a úplne jednoduchý ovocný koláčik. Použiť môžete rôzne sezónne ovocie - jahody, čerešne,....

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Čerešne, Podľa ovocia

SUROVINY

3 hrnčekyčerešňa
3 ksvajce
2 lyžicemaslo
1/2 hrnčekakryštálový cukor
1/2 hrnčekapolohrubá múka
štipkasoľ
1 hrnčekmlieko
1 lyžičkavanilková esencia
2 lyžice (na posypanie formy)kryštálový cukor
na dekoráciupráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú poriadne vymažeme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom. Poukladáme vykôstkované čerešne a pripravíme si cesto.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom a soľou do peny, pridáme rozpustené maslo (nie horúce!), vanilku a premiešame. Pridáme múku a vymiešame hladké cesto, do ktorého pridáme mlieko. Cesto by malo byť bez hrudiek.
  3. Pripravené cesto nalejeme na čerešne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 - 50 minút - záleží na hrúbke cesta a na hrúbke formy na pečenie.
  4. Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Omgchocolatedesserts

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť