Fantastický domáci chlieb s extra chrumkavou kôrkou

Recept Fantastický domáci chlieb s extra chrumkavou kôrkou

Pridal: Jaja79, 2.11.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Raňajky, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už som piekla veľa chlebov, no tento má naozaj extra chrumkavú kôrku. Nikdy som chlieb pred pečením nepotierala vodou a to bola asi chyba v chrumkavosti. Určite vyskúšajte. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 2.11.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Raňajky, Čásť dňa

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

400 mlteplá voda
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicasušené droždie
4 lyžicerastlinný olej
700 ghladká múka
2 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšej misky nalejeme teplú vodu, pridáme cukor, droždie, olej a premiešame. Na záver postupne pridávame preosiatu múku, soľ a vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto rukami roztlačíme na placku, zložíme ju z jednej strany do polovice a z druhej strany taktiež do polovice. Následne preložené cesto otočíme o 90 stupňov a zrolujeme. Tento postup zopakujeme ešte dva krát.
  3. Na záver vytvarujeme bochník, ktorý položíme na plech a necháme kysnúť asi 20 minút.
  4. Pred pečením povrch potrieme vodou a jemne poprášime múkou. Na povrchu urobíme rez ostrým nožom.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút - každý sa riadi svojou rúrou.
  6. Po upečení ho položíme na mriežku a postriekame vodou. Necháme vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť