Fantastické univerzálne kysnuté cesto na koláče, buchty alebo šišky

Recept Fantastické univerzálne kysnuté cesto na koláče, buchty alebo šišky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto cesto je jednotkou v mojej kuchárke. Po upečení sú koláče alebo šišky mäkké ako pavučinka a doslova sa na jazyku rozplývajú. Bežné kysnuté cesto kysne aj 2 hodiny, toto cesto máte hotové tak maximálne do pol hodiny a môžete piecť. Či už šišky, alebo kysnuté koláče, alebo pečené buchty plnené lekvárom. Je jemné po upečení ako pavučinka. Mäkké pečivo je aj druhý deň. Autor: Adanecka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

300 mlmlieko
štipkasoľ
3 lyžicerum
100 gmaslo
8 ksžĺtok
3 lyžicepráškový cukor
400 gpolohrubá múka
200 ghladká múka
1 bal.sušené droždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na prípravu cesta vymiešame za pomoci pekárne (ak nemáte pekáreň, použijeme varešku a potom pomocou ruky dôkladne spracujeme).
  2. Cesto necháme kysnúť.
  3. Z cesta najradšej pečiem šišky, ale pokojne ho môžete použiť ako základ pre ovocné kysnuté koláče alebo moravské koláče. Ešte sa nestalo, aby mi cesto nevykyslo.
  4. Je jemné po upečení ako pavučinka. Mäkké pečivo je aj druhý deň.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť