Fantastické strojčekové vianočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku

Recept Fantastické strojčekové vianočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z mojich obľúbených druhov vianočných koláčikov. Robievam ich s kakaom aj bez (v tom prípade množstvo kakaa nahradím múkou) a vždy zmiznú z krabičky ako prvé. Ak robím bez kakaa, máčam v tmavej čokoláde, ak robím s kakaom, máčam v bielej čokoláde. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

90 gpráškový cukor
1 ksvajce
40 gkakao
140 ghladká múka
100 gmaslo
na lepeniemarmeláda
na máčaniečokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku spolu s práškovým cukrom a kakaom preosejeme do misky, pridáme vajíčko, nakrájané maslo izbovej teploty a vypracujeme guličku cesta.
  2. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na hodinu.
  3. Pomocou strojčeka urobíme na plech vyložený papierom na pečenie hady, ktoré nakrájame na rovnaké tyčinky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
  5. Upečené zlepíme marmeládou a namočíme do čokolády.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť