Fantastické špaldové lievance s domácimi černicami

Pridal: Karambola, 14.9.2020
Kategorie: Sladké jedlá, Lievance, Dezerty, Chuťovky, Čásť dňa, Raňajky, Podľa ovocia, Černice
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zdravé raňajky, ktoré naštartujú deň. Nenašla som v chladničke žiaden tvaroh ani jogurt, tak som si lievance poliala 100% arašidovým maslom. Chutili skvele. Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
Pridal: Karambola, 14.9.2020
Kategorie: Sladké jedlá, Lievance, Dezerty, Chuťovky, Čásť dňa, Raňajky, Podľa ovocia, Černice
SUROVINY
2 lyžicešpaldová múka
150-200 mlmlieko
1 lyžičkahnedý cukor
štipkasoľ
1 ksvajce
1 lyžičkajedlá sóda
na ozdobuovocie
- V miske vyšľaháme vidličkou vajíčko, pridáme cukor, mlieko a postupne pridávame aj múku, ktorú sme si vopred zmiešali s jedlou sódou a štipkou soli.
- Mlieka lejte toľko, aby ste dostali o trochu hustejšie cesto ako na palacinky. Záleží na kvalite múky - niektorá saje viac, niektorá saje menej.
- Pečieme na tenkej vrstve oleja. Ja mám doma panvicu na lievance, tú netreba ani potierať olejom a krásne lievance vypadnú. Opečieme z oboch strán dozlatista.
- Upečené podávame napríklad s bielym jogurtom alebo s jemným tvarohom. Ja som doma v chladničke našla arašidové maslo, tak som použila to, ale pokojne môžete napríklad aj marmeládu alebo nutelu.
- A, samozrejme, domáce černice nesmú chýbať v tomto období na žiadnom sladkom potešení.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastické špaldové lívance s domácími ostružinami.
KOMENTÁRE K RECEPTU