Fantastické špaldové lievance s domácimi černicami

Recept Fantastické špaldové lievance s domácimi černicami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zdravé raňajky, ktoré naštartujú deň. Nenašla som v chladničke žiaden tvaroh ani jogurt, tak som si lievance poliala 100% arašidovým maslom. Chutili skvele. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 lyžicešpaldová múka
150-200 mlmlieko
1 lyžičkahnedý cukor
štipkasoľ
1 ksvajce
1 lyžičkajedlá sóda
na ozdobuovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske vyšľaháme vidličkou vajíčko, pridáme cukor, mlieko a postupne pridávame aj múku, ktorú sme si vopred zmiešali s jedlou sódou a štipkou soli.
  2. Mlieka lejte toľko, aby ste dostali o trochu hustejšie cesto ako na palacinky. Záleží na kvalite múky - niektorá saje viac, niektorá saje menej.
  3. Pečieme na tenkej vrstve oleja. Ja mám doma panvicu na lievance, tú netreba ani potierať olejom a krásne lievance vypadnú. Opečieme z oboch strán dozlatista.
  4. Upečené podávame napríklad s bielym jogurtom alebo s jemným tvarohom. Ja som doma v chladničke našla arašidové maslo, tak som použila to, ale pokojne môžete napríklad aj marmeládu alebo nutelu.
  5. A, samozrejme, domáce černice nesmú chýbať v tomto období na žiadnom sladkom potešení.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť