NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fantastické mäkkučké vanilkové pudinkáče
Fantastické mäkkučké vanilkové pudinkáče
Recept Fantastické mäkkučké vanilkové pudinkáče
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   1.10.2021

Fantastické mäkkučké vanilkové pudinkáče

Fantastické mäkkučké sladké potešenie. Pudingové buchtičky trochu inak. Skúšala som nový recept na pudinkáče, ktoré určite každý pozná - pečivo prekrojené na polovicu a naplnené krémom. Ja som vytvarovala iný tvar pečiva, nekrájala som ho pozdĺžne, ale pekne naplnila cukrárskym sáčkom cez stred. Chutia fantasticky :) Skúste :)

Suroviny
2 lyžičky
sušené droždie
2 lyžice
kryštálový cukor
350 ml
mlieko
435 g
hladká múka
60 g
maslo
štipka
soľ

Ďalej budeme potrebovať:

160 g
jahodový džem
300 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
práškový cukor
1 bal.
vanilkový puding
400 ml
mlieko
3 lyžice
kryštálový cukor
práškový cukor na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vlažné mlieko dáme do misky, pridáme 1 lyžicu cukru a sušené droždie. Necháme odpočívať minimálne 10 minút.
  2. Vo väčšej miske zmiešame soľ, zvyšný cukor, pridáme rozpustené maslo a hladkú múku. Pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste zakryté utierkou kysnúť jednu hodinu.
  3. Kým cesto kysne, pripravíme si puding. Do mlieka pridáme kryštálový cukor a vanilkový pudingový prášok. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme vyšľahanú šľahačku s lyžicou práškového cukru a dôkladne premiešame.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov, ktoré spracujeme do menšieho valčeka. Položíme ich na papierom vyložený plech na pečenie a necháme kysnúť zakryté utierkou 15 minút. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 210 stupňov cca 20 minút. Upečené necháme vychladnúť.
  5. Vychladnuté bochníky prekrojíme na polovicu, potrieme marmeládou a cukrárskym sáčkom navrstvíme vanilkový krém.
  6. Vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár