Fantastické judáše

Recept Fantastické judáše
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hoci je Veľká noc preč, ja som sa v kuchyni pustila do pečenia týchto sladkých dobrôt. Sú fantastické a s cestom sa pracuje luxusne. Krásne sa točí a po upečení je vláčne, jemné a mäkké ako pavučinka. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
70 gmaslo alebo Hera
2 ksžĺtok
200 mlsmotana
80 gkryštálový cukor
25 gdroždie
štipkasoľ
štipkacitrónová kôra
na potretievajce
na potretiemed
na potretiemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kvások. Trochu smotany ohrejeme, pridáme lyžičku cukru, droždia a lyžicu múky. Necháme stáť asi 10 minút, aby vzišiel kvások.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré má mať konzistenciu plastelíny. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoju veľkosť. Potom cesto rozdlíme na 24 rovnakých častí, vyvaľkáme hady, z ktorých urobíme rôzne tvary. Uzlíky, mašle, srdiečka,...
  3. Poukladáme ich na plech s papierom alebo podložkou, potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali 2 lyžice medu a 1 lyžicu masla.
  4. Takto ich necháme na plechu stáť asi 20 minút a môžeme piecť.
  5. Pečieme na 190 stupňov asi 15 minút a potom teplotu znížime na 170 a dopečieme asi 10 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť