Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta

Recept Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta

Pridal: NajLucka, 15.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastické krémové kocky z lístkového cesta plné skvelého ovocie. Mňamka! Autor: jaja79

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 15.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

6 ksbielok
150 gkryštálový cukor
6 ksžĺtok
100 gmleté vlašské orechy
2 lyžicehladká múka
3 lyžicenahrubo nastrúhané čokoláda
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

2 bal.prášková želatína
500 mlbiely jogurt
500 mlsmotana na šľahanie
200 gpráškový cukor
1 kgjahody

Ďalej budeme potrebovať:

1 bal.lístkové cesto
50 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, prekrojíme na polovicu a jeden plát upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 5-7 minút. Nezabudnite ho popichať vidličkou, aby sa počas pečenia nenafúklo. Vyberieme a zalejeme ho pripraveným orechovým cestom.
  2. Bielky vyšľaháme s kr. cukrom do tuhej peny, postupne pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme sypkú zmes surovín - orechy, múku, prášok do pečiva, na hrubom strúhadle nastrúhanú čokoládu. Premiešame drevenou vareškou a navrstvíme na lístkové cesto.
  3. Vložíme späť do vyhriatej rúry a pečieme cca 15-20 minút.
  4. Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme po lyžiciach biely jogurt. Jemne premiešame a nakoniec pridáme aj želatínu.
  5. Na orechové cesto navrstvíme jemnú vrstvu krému, poukladáme jahody a navrstvíme zostávajúci krém. Položíme druhý plát lístkového cesta, ktorý sme upiekli do zlata. Odložíme do chladničky stuhnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť