Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta

Pridal: NajLucka, 15.6.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fantastické krémové kocky z lístkového cesta plné skvelého ovocie. Mňamka! Autor: jaja79
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 15.6.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
6 ksbielok
150 gkryštálový cukor
6 ksžĺtok
100 gmleté vlašské orechy
2 lyžicehladká múka
3 lyžicenahrubo nastrúhané čokoláda
1 lyžičkaprášok do pečiva
Krém:
2 bal.prášková želatína
500 mlbiely jogurt
500 mlsmotana na šľahanie
200 gpráškový cukor
1 kgjahody
Ďalej budeme potrebovať:
1 bal.lístkové cesto
50 gpráškový cukor
- Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, prekrojíme na polovicu a jeden plát upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 5-7 minút. Nezabudnite ho popichať vidličkou, aby sa počas pečenia nenafúklo. Vyberieme a zalejeme ho pripraveným orechovým cestom.
- Bielky vyšľaháme s kr. cukrom do tuhej peny, postupne pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme sypkú zmes surovín - orechy, múku, prášok do pečiva, na hrubom strúhadle nastrúhanú čokoládu. Premiešame drevenou vareškou a navrstvíme na lístkové cesto.
- Vložíme späť do vyhriatej rúry a pečieme cca 15-20 minút.
- Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme po lyžiciach biely jogurt. Jemne premiešame a nakoniec pridáme aj želatínu.
- Na orechové cesto navrstvíme jemnú vrstvu krému, poukladáme jahody a navrstvíme zostávajúci krém. Položíme druhý plát lístkového cesta, ktorý sme upiekli do zlata. Odložíme do chladničky stuhnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastické jahodové kostky z listového těsta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Fantastyczny truskawkowy deser z ciasta francuskiego.
KOMENTÁRE K RECEPTU