Fantastické dvojctihodné koláče

Recept Fantastické dvojctihodné koláče

Pridal: Mineralka, 10.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Slivky, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mäkké kysnuté cesto, jemné ako pavučinka. Vo vnútri tvarohové prekvapenie, na vrch slivkový lekvár a chutná škoricová mrvenička, ktorá prevonia celý dom pri pečení. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 10.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Slivky, Podľa ovocia

SUROVINY

Cesto:

1 kghladká múka
100 gkryštálový cukor
3 ksvajce
100 mlolej
štipkasoľ
5-6 dclmlieko
1 kockadroždie

Náplň:

500 gtvaroh
1 bal.vanilkový cukor
podľa chutikryštálový cukor

Mrvenička:

30 gmaslo
60 ghrubá múka
60 gkryštálový cukor
podľa chutiškoricový cukor

Ďalej potrebujeme:

dnuslivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme trochu cukru, kocku droždia a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté utierkou kysnúť.
  2. Kým cesto kysne, pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a kr. cukrom dohladka.
  3. Pripravíme posýpku. Všetky suroviny na posýpku rukami spojíme a vytvoríme sypkú zmes, ktorou budeme posypovať koláče.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a nakrájame na štvorčeky.
  5. Na každý kúsok dáme tvarohovú plnku a štvorček uzavrieme do batôžku. Ukladáme ich na plech, ktorý sme vymazali olejom alebo vyložili papierom na pečenie. Ukladáme ich tak, aby bol spoj dole.
  6. Potrieme ich žĺtkom, ktorý sme spolu s trochou mlieka rozšľahali vidličkou. Do každej guľôčky spravím prstom jamku a navrstvíme lyžičku slivkového lekváru.
  7. Na vrch už len mrveničku a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  8. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút, ale záleží na veľkosti koláčikov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť