NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fantastické dvojctihodné koláče
Fantastické dvojctihodné koláče
Recept Fantastické dvojctihodné koláče
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   10.4.2021

Fantastické dvojctihodné koláče

Mäkké kysnuté cesto, jemné ako pavučinka. Vo vnútri tvarohové prekvapenie, na vrch slivkový lekvár a chutná škoricová mrvenička, ktorá prevonia celý dom pri pečení. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

1 kg
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
100 ml
olej
štipka
soľ
5-6 dcl
mlieko
1 kocka
droždie

Náplň:

500 g
tvaroh
1 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor

Mrvenička:

30 g
maslo
60 g
hrubá múka
60 g
kryštálový cukor
podľa chuti
škoricový cukor

Ďalej potrebujeme:

dnu
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme trochu cukru, kocku droždia a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté utierkou kysnúť.
  2. Kým cesto kysne, pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a kr. cukrom dohladka.
  3. Pripravíme posýpku. Všetky suroviny na posýpku rukami spojíme a vytvoríme sypkú zmes, ktorou budeme posypovať koláče.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a nakrájame na štvorčeky.
  5. Na každý kúsok dáme tvarohovú plnku a štvorček uzavrieme do batôžku. Ukladáme ich na plech, ktorý sme vymazali olejom alebo vyložili papierom na pečenie. Ukladáme ich tak, aby bol spoj dole.
  6. Potrieme ich žĺtkom, ktorý sme spolu s trochou mlieka rozšľahali vidličkou. Do každej guľôčky spravím prstom jamku a navrstvíme lyžičku slivkového lekváru.
  7. Na vrch už len mrveničku a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  8. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút, ale záleží na veľkosti koláčikov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár