Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez múky
Jednoduchý koláčik, ktorý si zamilujete. Žiadne suché cesto, fantastický krém a ani gram múky. V záhrade sa teraz rodia cuketky, tak šup do prípravy koláča. Autor: Triniti
Pridal: Triniti, 30.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Cuketové recepty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
250 gcuketa
100 gtrstinový cukor
2 ksvajce
200 gmleté orechy
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkacitrónová kôra
50 gmaslo
50 mlmlieko
1 lyžicakakao
Krém:
250 gsmotana na šľahanie
1 lyžicamed
250 gmascarpone
200 gkyslá smotana
- Cuketu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Poriadne ju vytlačíme v ruke, aby sme sa zbavili prebytočnej šťavy, dáme do misky, pridáme všetky suché suroviny - orechy, prášok do pečiva, kôru a kakao. Premiešame. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme mlieko, rozpustené a vychladnuté maslo a postupne pridáme aj cuketu.
- Premiešame a navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút.
- Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s medom a už len ručne primiešame kyslú smotanu a mascarpone.
- Krém natrieme na vychladnuté cesto a necháme v chladničke stuhnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Fantastyczne wilgotne ciasto z cukinii bez mąki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wunderbarer saftiger Zucchinikuchen ohne Mehl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós-kakaós cukkiniszelet édes krémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU