Fantastická smotanová bábovka na spôsob Tiramisu

Recept Fantastická smotanová bábovka na spôsob Tiramisu

Pridal: Mineralka, 11.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Koláče, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už je asi celkom známe, že u nás doma fičí tiramisu dezert v akejkoľvek podobe. Dnes som objavila recept na tiramisu bábovku, tak som musela hneď vyskúšať. K šálke čaju ako stvorená. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 11.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Koláče, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajce
200 gkryštálový cukor
280 ghladká múka
200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.prášok do pečiva
50 mlolej
20 gkakao
2 lyžičky (rozpustiť v troche vody)nescafé
podľa chutirum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme smotanu na šľahanie (vylejeme), hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej.
  2. Polovicu cesta vylejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie.
  3. Do druhej polovice cesta pridáme kávu rozpustenú v troche vody a rum. Premiešame a nalejeme na svetlé cesto.
  4. Bábovku pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu asi 40 minút - sledujeme a kontrolujeme špajdlou. Ak je špajdla suchá, bábovka je hotová, ak je mokrá, bábovku pečieme ďalej.
  5. Po upečení vrch posypeme kakaom alebo práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť