Fantastická nepečená torta z bielej čokolády

Recept Fantastická nepečená torta z bielej čokolády
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bez pečenia, bez zbytočného maslového krému a hlavne jednoduché na prípravu. Základ klasický ako na základný cheesecake - sušienky, maslo, ale pridáva sa ešte čokoláda, aby to poriadne stuhlo. Ja osobne milujem bielu čokoládu a krém z tejto čokolády je neskutočne dobrý. Použila som aj želatínu, aby to poriadne stuhlo, ale kto má rád krémy, ktoré nie sú tak tuhé, môže želatínu vynechať.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

300 gsušienky
125 gmaslo
1 bal.mliečna čokoláda

Ďalej budeme potrebovať:

3 bal.biela čokoláda
600 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicepráškový cukor
2 lyžiceprášková želatína
čokoláda na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu - použijeme mikrovlnku alebo hmotu rozpustíme na miernom ohni.
  2. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.
  3. Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (riadime sa pokynmi na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme nabok, aby napučala.
  4. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v príprave.
  5. Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.
  6. Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládvoú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  7. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zapojíme vlastnú fantáziu - poukladáme ovocie, cukríky, čokoládovú ryžu alebo farebné marcipánové ozdoby.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť