Fantastická Milka torta - fotopostup

Recept Fantastická Milka torta - fotopostup

Pridal: adkas, 5.6.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kreativite sa medze nekladú a tak som vyskúšala aj ja milka tortu, ktorá je tak fantastická, že ani nemám slov ako ju popísať. Vynikajúce jemné orieškové cesto je tak lahodné, že sa vám doslova rozplýva na jazyku a v kombinácii s vanilkovým krémom s príchuťou milka čokolády je mňam mňam. Určite vyskúšajte aj bez príležitosti, postačí vám popoludňajší kávička :) Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 5.6.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

SUROVINY

Cesto (3 ks):

5 ksbielok
120 gkryštálový cukor
80 gmleté lieskové oriešky
2 lyžicepolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ

Krém:

1 lmlieko
3 bal.vanilkový puding
15 ksžĺtok
3 lyžicekukuričný škrob
200 gpráškový cukor
250 gmaslo
100 gbiela čokoláda Milka
100 gčokoláda Milka s malými orieškami

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tak na prípravu tejto torty budeme potrebovať všetky suroviny na cesto x 3. Na jeden korpus ide 5 vajíčok, takže na tri korpusy použijeme 15 vajíčok, atď.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí a nedostaneme krásnu lesklú tuhú bielu penu.
  3. Mleté oriešky zamiešame s múkou a práškom do pečiva a už len vareškou premiešame s bielkovou penou.
  4. Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 20 minút. Takto upečieme 3 cesta zvlášť. Upečené cesto necháme mierne vychladnúť vo forme a potom vyberieme na mriežku. Po vychladnutí odstránime papier na pečenie.
  5. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Buďte opatrní, biela čokoláda ma tendenciu zraziť sa. Miska, v ktorej máte bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, sa nesmie dotýkať vody. Čokoládu s orieškami tiež rozpustíme.
  6. Z mlieka, pudingu, škrobu, žĺtkov uvaríme za stáleho miešania hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po malých množstvách pridávame hustú vychladnutú kašu a šľaháme. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej časti pridáme rozpustenú bielu čokoládu a do druhej čokoládu s orieškami a môžeme vrstviť.
  7. Na cesto natrieme krém s orieškami, položíme druhé cesto, natrieme krém s bielou čokoládou, položíme tretie cesto a jemne zatlačíme. Celú tortu potrieme krémom (buď s orieškami, alebo s bielou čoko) a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ak máte radi veľa krému, urobte z celej dávky. Ak máte radi torty s menším množstvom krému, odporúčam ubrať z mlieka na 800 ml a pridať 200 g masla. Samozrejme, primerane ubrať aj množstvo cukru a kukuričného škrobu.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť