Fantastická marhuľová torta "Snehuliak"

Recept Fantastická marhuľová torta "Snehuliak"

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty, Podľa ovocia, Marhule

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická marhuľová torta "Snehuliak", ktorá Vás osvieži a ihneď si ju obľúbite. Na vrchu krehký sneh z bielkov a vnútri šťavnaté a chutné marhule.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty, Podľa ovocia, Marhule

SUROVINY

Cesto:

100 gmaslo
180 ghladká múka
35 mlstudená voda
25 gkryštálový cukor
štipkasoľ

Plnka:

1/2 kgmarhule
1 bal.vanilkový puding
2 lyžicenasekané mandle
1 lyžicapráškový cukor
2 lyžicedetská krupica
1 lyžicamarhuľový džem

Vrch:

4 ksbielok
200 gkryštálový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín na prípravu cesta spracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 30 minút. Následne ju vložíme medzi 2 papiere na pečenie a rozvaľkáme do požadovanej veľkosti okrúhlej formy na pečenie. Cestom vyložíme aj boky formy.
  2. Prepichneme vidličkou a pečieme cca 10 minút pri teplote 170 stupňov.
  3. Na upečené cesto natrieme marhuľový džem a uložíme nasekané mandle.
  4. V miske zmiešame pudingový prášok spolu s práškovým cukrom a detskou krupicou. Marhule umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vložíme ich do pudingovej sypkej zmesi a dôkladne ich obalíme. Uložíme na nasekané mandle.
  5. Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli do tuhej peny a následne pridávame cukor. Navrstvíme na marhule a pekne uhladíme.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 1 hodinu. Dávame pozor, aby nám vrch nezhorel. Má mať jemný zlatý nádych. Dobrú chuť!

Zdroj: Tortekolaci

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť