Fantastická domáca marhuľová marmeláda

Recept Fantastická domáca marhuľová marmeláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Z tejto dávky vyšlo 10 kusov 540 ml pohárikov. Ak máte doma zrelé marhule, určite ich spracujte na marmeládu. Marhuľová marmeláda sa hodí do koláčov, ale aj na chlebík s maslom. Do tejto marmelády sa pridáva aj vanilkový cukor, dodá marmeláde oveľa lepšiu chuť. Najlepší je však domáci, do obyčajného cukru vložíte zrniečka struku, potom aj celý struk a necháte stáť cca 1 týždeň.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 kgmarhuľa
1,8 kgkryštálový cukor
5 bal.vanilkový cukor
4 bal.želírovací cukor Dr. Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Váha marhúľ je už bez kôstok.
  2. Marhule prekrojené na polovicu dáme do hrnca s horúcou vodou, necháme ich chvíľu vo vode a potom vyberieme. Stiahneme šupku (toto robíme len v tom prípade, ak vám vadia v marmeláde väčšie kúsky alebo šupky).
  3. Ovocnú dužinu dáme do hrnca, pridáme cukor, vanilkový cukor a želírovací cukor.
  4. Varíme na miernom ohni za občasného miešania cca 3-4 minúty.
  5. Horúci džem dáme do pohárov a poriadne uzatvoríme.
  6. Otočíme hore dnom a zakryjeme utierkou. Po vychladnutí poháre odložíme do komory.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť