Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT

Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT

Pridal: Danula Vašíčková, 31.1.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Buchty, Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔTRecept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Internetom prebehol nedávno videorecept na akýsi krémový makovník, ktorý ma, hoci už som toho niečo napiekla, zaujal svojím neobvyklým postupom a hlavne neuveriteľným výsledným efektom. Proste a jednoducho povedané, "čumela" som na to ako teľa na nové vráta. A čo potom, keď som to skúsila upiecť. A len pre upresnenie ... naozaj sa len naleje cesto na plech, žiadny krém sa "nepatlá", všetko sa pri pečení samo nejakým záhadným spôsobom oddelí a vytvorí vrstvený koláč. Takže tento múčnik odo mňa dostal možno síce trochu hanlivý, ale o to trefnější pracovný názov ... Autor: Danula

FOTKA OD VÁS
Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔTRecept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT

Pridal: Danula Vašíčková, 31.1.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Buchty, Sladké jedlá

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
125 gpráškový cukor
125 gmaslo
100 gpolohrubá múka
100 gmletý mak
500 mlmlieko
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise dôkladne vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s práškovým cukrom do hustej bielej peny. Potom za stáleho šľahania pramienkom prilievame vychladnuté rozpustené maslo a opäť poctivo šľaháme aspoň ďalších 5 minút. Potom už len vareškou vmiešame zmes múky a mletého maku, prilejeme mlieko a nakoniec vmiešame sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.
  2. Vymiešame hladké, ale veľmi, naozaj veľmi riedke cesto, ktoré vlejeme do menšej hlbokej formy (27x21cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie (ja som radšej ešte boky potrela maslom) a pečieme na 170 stupňov cca 60 minút.
  3. Hotový múčnik necháme pred servírovaním dôkladne vychladnúť, vyklopíme na tácku, zložíme papier na pečenie a preklopíme na druhú tácku. A čuduj sa svete! Po nakrojení vás čaká ozajstné prekvapenie a budete doslova "čumieť na drôt".
  4. Pozn .: Múčnik je naozaj len ľahko sladkastý, takže kto má rád sladké, môže pridať cukor.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť