NajRecept.sk Dezerty Koláče Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT
Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT
Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT
Danula Vašíčková    ·   31.1.2021

Fantastická buchta ČUM-NA-DRÔT

Internetom prebehol nedávno videorecept na akýsi krémový makovník, ktorý ma, hoci už som toho niečo napiekla, zaujal svojím neobvyklým postupom a hlavne neuveriteľným výsledným efektom. Proste a jednoducho povedané, "čumela" som na to ako teľa na nové vráta. A čo potom, keď som to skúsila upiecť. A len pre upresnenie ... naozaj sa len naleje cesto na plech, žiadny krém sa "nepatlá", všetko sa pri pečení samo nejakým záhadným spôsobom oddelí a vytvorí vrstvený koláč. Takže tento múčnik odo mňa dostal možno síce trochu hanlivý, ale o to trefnější pracovný názov ... Autor: Danula

20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
125 g
práškový cukor
125 g
maslo
100 g
polohrubá múka
100 g
mletý mak
500 ml
mlieko
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mise dôkladne vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s práškovým cukrom do hustej bielej peny. Potom za stáleho šľahania pramienkom prilievame vychladnuté rozpustené maslo a opäť poctivo šľaháme aspoň ďalších 5 minút. Potom už len vareškou vmiešame zmes múky a mletého maku, prilejeme mlieko a nakoniec vmiešame sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.
  2. Vymiešame hladké, ale veľmi, naozaj veľmi riedke cesto, ktoré vlejeme do menšej hlbokej formy (27x21cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie (ja som radšej ešte boky potrela maslom) a pečieme na 170 stupňov cca 60 minút.
  3. Hotový múčnik necháme pred servírovaním dôkladne vychladnúť, vyklopíme na tácku, zložíme papier na pečenie a preklopíme na druhú tácku. A čuduj sa svete! Po nakrojení vás čaká ozajstné prekvapenie a budete doslova "čumieť na drôt".
  4. Pozn .: Múčnik je naozaj len ľahko sladkastý, takže kto má rád sladké, môže pridať cukor.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár