Famózny koláč KRÁTER s kyslou smotanou

Recept Famózny koláč KRÁTER s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Spojenie kakaového cesta a vanilkového pudingu je fajn. Fantastická je však kombinácia vanilky a kyslej smotany. Vyskúšajte tento skvelý zákusok.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao
100 mlolej
1 bal.vanilkový cukor
100 mlmlieko
5 ks vajce
250 gkryštálový cukor

Pudingový krém:

800 mlmlieko
4 bal.vanilkový cukor
2 bal.vanilkový puding

Smotanová poleva:

400 mlkyslá smotana
6 lyžícpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvaríme puding z mlieka, vanilkého pudingového prášku a cukru. Necháme vychladnúť.
  2. Cesto: 
    Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vanilkový cukor, olej, mlieko, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme na plech s rozmermi 30 x 20 cm.
  3. Na cesto lyžicou pokladieme kôpky vychladnutého pudingu. Pre pestrosť môžeme použiť iný puding ako vanilkový, napr. pistáciový alebo jahodový. Takto pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch cca 30 - 40 minút.
  4. Upečený koláč potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom a dáme ešte do rúry na cca 10 minút.
  5. Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť