Falošný krémeš

Recept Falošný krémeš

Pridal: Triniti, 19.9.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Recept Falošný krémešRecept Falošný krémeš
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce krémové kocky - falošný krémeš.

FOTKA OD VÁS
Recept Falošný krémešRecept Falošný krémeš

Pridal: Triniti, 19.9.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

7 ksžĺtok
7 lyžíckryštálový cukor
7 lyžícmlieko
7 lyžícolej
7 lyžícpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

4 bal.vanilkový puding
1 lvoda
300 gkryštálový cukor
7 ksbielok
2 lyžicekryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

500 mlsmotana na šľahanie
strúhaná čokoláda na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, pridáme mlieko striedavo s olejom a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravíme si plech o rozmere 22 x 33 cm, dno vyložíme papierom na pečenie / minimálna výška plechu by mala byť 4,5 cm /. Cesto navrstvíme na dno plechu a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov do zlata, asi 10 min, sledujeme.
  2. Vo vode rozpustíme 300 g cukru, pridáme pudingové prášky a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu spolu s 2 lyžicami cukru a odložíme ich do chladničky, kým uvaríme hustý puding. Do horúceho hustého pudingu pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a jemne ho vareškou vmiešame.
  3. Ešte teplý krém navrstvíme na upečené cesto a pekne ho uhladíme. Necháme vychladnúť a navrstvíme vyšľahanú smotanu do tuhej šľahačky, ozdobíme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť