NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Falošný francúzsky krémeš z lístkového cesta
Falošný francúzsky krémeš z lístkového cesta
Recept Falošný francúzsky krémeš z lístkového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   21.10.2020

Falošný francúzsky krémeš z lístkového cesta

Falošný preto, že originálny sa zalieva čokoládovou polevou. Ja som povrch iba posypala cukrom a bol tiež fantastický. Pokiaľ máte radi krémové zákusky, určite vyskúšajte tento. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
14 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Základ:

2 ks
lístkové cesto

Krém:

1 l
mlieko
250 g
kryštálový cukor
4 ks
žĺtok
120 g
zlatý klas alebo vanilkový puding

Sneh:

4 ks
bielok
100 g
kryštálový cukor

Ďalej:

1/2 l
smotana
podľa chuti
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kúpila som lístkové cesto v celku. Cesto vyvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu. Teplota 220 C, doba pečenia asi 7 minút - sledujeme. Vyvaľkané pláty pred pečením popicháme vidličkou.
  2. Všetky suroviny na krém vymiešame v hrnci a uvaríme ako puding.
  3. Zároveň si vyšľaháme sneh z bielkov a kryštálového cukru.
  4. Pevný sneh zamiešame do horúceho pudingu a dobre zľahka premiešame.
  5. Tento vzniknutý krém rýchlo rozotrieme na jeden upečený listový plát. Necháme vychladnúť.
  6. Na vychladnutý krém si vyšľaháme 1/2 litra smotany s kryštálovým cukrom na pevnú šľahačku.
  7. Rozotrieme a priložíme druhý plát, posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na úhľadné kocky.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
tesina    ·   16.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dobry den, to duhe testo se taky pece predem nebo pak hromadne po nazdobeni? Event. cas/stupne. Chladi se v lednici pred krajenim? Dekuji. Silvie

NejLucka NejLucka    ·   21.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

předem :) Teplota 220 st, doba pečení asi 7 minut - sledujeme. A určitě se chladí, aby se dobře krájelo.

MiroslavK    ·   24.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Prosím vás, jak to krájíte, že je to tak hladké?

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

zoubkovaný nůž :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov