Falošný francúzsky krémeš z lístkového cesta

Recept Falošný francúzsky krémeš z lístkového cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Falošný preto, že originálny sa zalieva čokoládovou polevou. Ja som povrch iba posypala cukrom a bol tiež fantastický. Pokiaľ máte radi krémové zákusky, určite vyskúšajte tento. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

2 kslístkové cesto

Krém:

1 lmlieko
250 gkryštálový cukor
4 ksžĺtok
120 gzlatý klas alebo vanilkový puding

Sneh:

4 ksbielok
100 gkryštálový cukor

Ďalej:

1/2 lsmotana
podľa chutikryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kúpila som lístkové cesto v celku. Cesto vyvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu. Teplota 220 C, doba pečenia asi 7 minút - sledujeme. Vyvaľkané pláty pred pečením popicháme vidličkou.
  2. Všetky suroviny na krém vymiešame v hrnci a uvaríme ako puding.
  3. Zároveň si vyšľaháme sneh z bielkov a kryštálového cukru.
  4. Pevný sneh zamiešame do horúceho pudingu a dobre zľahka premiešame.
  5. Tento vzniknutý krém rýchlo rozotrieme na jeden upečený listový plát. Necháme vychladnúť.
  6. Na vychladnutý krém si vyšľaháme 1/2 litra smotany s kryštálovým cukrom na pevnú šľahačku.
  7. Rozotrieme a priložíme druhý plát, posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na úhľadné kocky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
16.7.2020, tesina odpovedať00

Dobry den, to duhe testo se taky pece predem nebo pak hromadne po nazdobeni? Event. cas/stupne. Chladi se v lednici pred krajenim? Dekuji. Silvie

21.7.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať10

předem :) Teplota 220 st, doba pečení asi 7 minut - sledujeme. A určitě se chladí, aby se dobře krájelo.

Prosím vás, jak to krájíte, že je to tak hladké?

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

zoubkovaný nůž :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť