NajRecept.sk Dezerty Koláče Extra jemný mandľový korpus na torty s kúskami čokolády. Nadýchaný, úžasne chutný a nerozpadáva sa.
Extra jemný mandľový korpus na torty s kúskami čokolády. Nadýchaný, úžasne chutný a nerozpadáva sa.
Recept Extra jemný mandľový korpus na torty s kúskami čokolády. Nadýchaný, úžasne chutný a nerozpadáva sa.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   28.3.2023

Extra jemný mandľový korpus na torty s kúskami čokolády. Nadýchaný, úžasne chutný a nerozpadáva sa.

Jeden z najlepších tortových korpusov, ktoré som upiekla. A hneď sa musím s vami podeliť o recept. Pridala som aj mandľovú múku /pomleté mandle na úplne jemno - použila som kávový mlynček/ a kúsky čokolády. Nebíčko v papuľke. Autor: Karambola

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
vajce
4 lyžice
hladká múka
4 lyžice
kryštálový cukor
2 lyžice
mandľová múka
hrsť (alebo strúhaná čokoláda)
čokoládové kvapky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Keď vznike tuhá pena, ktorá nepadá z prsta, pridáme jedno žĺtko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. 
  2. Potom pridáme múku zmiešanú s mandľovou múkou a následne už len vyreškou primiešame mandľové kvapky alebo nastrúhanú čokoládu. 
  3. Premiešame a naplníme okrúhlu formu na pečenie o priemere 24 cm, dno sme vyložili papierom na pečenie. 
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pol hodinu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár